Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά έσβησε μόνη της τη φωτιά που πήγαν να βάλουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ

Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά έσβησε μόνη της τη φωτιά που πήγαν να βάλουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά-2014-προεδρείοΗ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά έσπευσε να σβήσει μόνη της την νέα φωτιά που άναψαν τα ΜΜΕ στο εσωτερικό των ΑΝ.ΕΛ., «χρησιμοποιώντας» δηλώσεις της στην… Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματός των ΑΝΕΛ όπου της «απέδιδαν»  ότι «αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα αναφορικά για την Προεδρική εκλογή».

Συγκεκριμένα κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που συνεδριάζει μετά με αφορμή τις καταγγελίες Ξουλίδου, υποστήριξε ότι «ο βουλευτής θα έπρεπε να αποφασίζει μόνος του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως κανείς δεν μας έχει πει το όνομα του υποψήφιου ώστε να τον κρίνουμε. Δεν χρειάζεται κανένας να πείσει κανέναν τι θα ψηφίσει. Όλοι είναι ελεύθεροι να αποφασίσουν. Το θέμα είναι πως θα με πείσει κάποιος για το πρόσωπο».  πρόσθεσε η βουλευτής των ΑΝΕΛ στο ν.Σερρών.

Αυτή της τη δήλωση τα ΜΜΕ που συνηγορούν στην διατήρηση «με νύχια και δόντια» της μνημονιακής κυβέρνησης, τη θεώρησαν «ως νέα φωτιά» στους «Ανεξάρτητους Ελληνες» και προφανώς πιστεύοντας, ότι μετά την ανεξαρτητοποίηση του Μελλά, ενας νέος κλυδωνισμός θα επέφερε διαλυτικές τάσεις στους ΑΝΕΛ. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ πιστεύουν προφανώς πως διαλύοντας ένα κόμμα θα αυξήσουν τις πιθανότητες «χειραγώγησης» των «ανεξάρτητων» βουλευτών, με σκοπό να συμπληρωθεί ο «πολυπόθητος» αριθμός των 180, που θα οδηγήσει σε αποφυγή πρόωρων εκλογών (μεσω της εκλογής Προέδρους της Δημοκρατίας, τον οποίο σημειωτέων ακόμη δεν έχουν βρει!!!).

Η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, βλέποντας το κλίμα που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν, λίγο αργότερα, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ξεκαθάρισε:.

 «Δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την παρούσα κυβέρνηση», τόνισε η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, υπεραμυνόμενη της πρόσφατης ομόφωνης απόφασης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων να μην ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας«Το έχω πει και στην εκλογική μου περιφέρεια, στις Σέρρες. Ακόμα και τον Κώστα Καραμανλή, που είναι το μόνο πρόσωπο που θα μπορούσε να με κάνει να ψηφίσω, δεν πρόκειται να τον ψηφίσω. Το έχω πει», υπογράμμισε, αφήνοντας ως μόνο ενδεχόμενο για να ψηφίζει «να έρθουν τα πάνω κάτω», π.χ. να υπάρξει ένα «εθνικό θέμα». Διευκρίνισε μάλιστα ότι το εθνικό θέμα «δεν θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο».