Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Η «αντεπίθεση της κοινής λογικής» ξεκίνησε !

«Σε μια εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες θα κρίνουν αν ήμουν άξια της τιμής που έγινε. Κι αυτή τη φορά θα παρακαλούσα να με κρίνουν αυστηρά».

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά:  Η «αντεπίθεση της κοινής λογικής» ξεκίνησε !

 

Η κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, π. Βουλευτής Ν. Σερρών και επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Π.Ε. Σερρών στις επικείμενες εθνικές  εκλογές, με αφορμή τη κατάθεση του ψηφοδελτίου των ΑΝ.ΕΛ.  στο Πρωτοδικείο Σερρών προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις που δίνουν και το στίγμα της στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Κατατέθηκε σήμερα στο Πρωτοδικείο Σερρών το νέο ψηφοδέλτιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τις Σέρρες. Παλιοί και νέοι φίλοι συμμετέχουμε σε αυτό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα του υποψηφίους που είχαν στηρίξει με την υποψηφιότητα τους Ανεξάρτητους Έλληνες στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές τον κ. Παπλιάκα, την κα Νούσκαλη και την κα Σύρπα που τελικά επέλεξε να πολιτευθεί στη Β΄Αθηνών. 

Οι 5 υποψήφιοι των προηγούμενων εθνικών εκλογών ( Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Λεοντιάδης Μάκης, Παπαδόπουλος Άρης, Ρούσσος Τάσος, Αγγελούδη Ευαγγελία) στους οποίους προστέθηκαν και οι κ.κ. Δουράκης Δαμιανός  Οικονομολόγος, Ιωαννίδης Δημήτρης Πολιτικός Μηχανικός καθώς και η κυρία Αραμπατζή Άννα δημοσιογράφος, αποτελούν ένα αξιόλογο, αξιόμαχο ψηφοδέλτιο για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Από κοινού είμαστε αποφασισμένοι να  δώσουμε και αυτή τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις. Δεσμευτήκαμε να αποφύγουμε τις προσωπικές αντιπαραθέσεις με τους υποψηφίους των άλλων πολιτικών σχηματισμών και να περπατήσουμε όλοι μαζί εκ νέου σε κάθε σημείο του τόπου μας, ώστε να ενημερώσουμε τους πολίτες για το πραγματικό διακύβευα των εκλογών.

Η  Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήταν η μόνη που τόλμησε να τα βάλει με τη ίδια τη διαπλοκή και με όλα αυτά που ορίζει. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ουσιαστικά, αποκλεισμένοι από τα ΜΜΕ σε κεντρικό επίπεδο και με τη στήριξη των Περιφερειακών Μέσων που σέβονται το ρόλο που υπηρετούν θα αναπτύξουμε τις θέσεις και τις απόψεις μας.  

Αντισταθήκαμε, αρνηθήκαμε, αγωνιστήκαμε και τελικά στο όνομα του ελληνικού λαού πετύχαμε καλύτερους όρους στη διαπραγμάτευση.  Πριν το δημοψήφισμα, το τελεσίγραφο ήθελε 8 δις μέτρα για 7 δις ευρώ χρηματοδότησης. Μετά το δημοψήφισμα, η τελική συμφωνία φέρνει 9,7 δις δημοσιονομικά μέτρα, για 86 δις ευρώ όμως χρηματοδότησης, ρύθμιση του χρέους και 35 δις ευρώ για την ανάπτυξη.  Αυτή είναι η μια πλευρά της αλήθειας.

Όσο κι αν επιχειρήσουν να την παραποιήσουν, να παρερμηνεύσουν, όποιο ψέμα και αν χρησιμοποιήσουν με στόχο να φέρουν σε σύγχυση και να νοθεύσουν την επιλογή των πολιτών,  δεν θα τα καταφέρουν.   Στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, η μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας στο Νομό Σερρών,  με ένα ποσοστό που άγγιξε  το 54%  έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες. Στηρίζουν τις προσπάθειες της Κυβέρνησης σε αυτή τη διαρκή μάχη με  τους δανειστές και απαιτούν την άρση  των παθογενειών που έχουν κυριαρχήσει στον τόπο μας.

Είναι σαφές , ότι η  νέα Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές,  θα έχει μπροστά της έναν δύσκολο δρόμο για την εφαρμογή της συμφωνίας αλλά παράλληλα και σημαντικές ευκαιρίες για να δώσει στην οικονομία την ώθηση που απαιτείται. Ευτυχώς,  θα απουσιάζει η καταστροφολογία για την οικονομία. το Grexit, η φυγή καταθέσεων. Τώρα θα αναμετρηθούν οι ιδέες και οι προτάσεις όλων μας. Η συμφωνία δεν περιέχει μόνο επώδυνες επιλογές, αλλά έχει και σημαντικές αναπτυξιακές ευκαιρίες. Το σημαντικότερο είναι η δέσμευση των εταίρων για την αναδιάρθρωση του χρέους, που θα σημάνει μείωση των πληρωμών τόκων και χρεολυσίων των επόμενων ετών και άρα εξοικονόμηση πόρων, που θα μπορούσαν να διατεθούν για την ανάπτυξη.

Σήμερα, με τη δύναμη που δίνει η συνεχής στήριξη των Σερραίων πολιτών,  θα ήθελα να υπενθυμίσω τα όσα υποστήριξα δημόσια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων:

‘’Το μέλλον της χώρας δεν θα το καθορίσει οποιαδήποτε δανειακή σύμβαση αλλά θα εξαρτηθεί όταν αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί, ότι υπάρχουν οράματα, ηγεσία και κυρίως θέληση για συλλογική δουλειά. Όποιος δειλιάσει, μεμψιμοιρήσει, ή επιλέξει να είναι απλός θεατής των εξελίξεων θα λογοδοτήσει στους επόμενους και θα κριθεί αυστηρά από την ιστορία. Οι πολίτες νιώθουν αποσυντονισμένοι, απελπισμένοι και απογοητευμένοι. Είναι απαραίτητο να ανυψώσουμε το ηθικό του λαού μας. Συνθηκολόγηση όταν έπρεπε στο εξωτερικό, αλλά μέσα στην Ελλάδα θα πρέπει να τελειώσουμε οριστικά με όλα εκείνα που δέσμευαν τις πραγματικές δυνάμεις της χώρας, να τελειώσουμε οριστικά με το σύστημα που ορίζει για δεκαετίες τις τύχες της χώρας. Ας προετοιμάσουμε τη χώρα και να υλοποιήσουμε το δικό μας σχέδιο. Να εργασθούμε για ένα μοντέλο ανάπτυξης παραγωγικό, εξωστρεφές και ανταγωνιστικό, και να υποστηριχθεί από φιλικές προς την επιχειρηματικότητα δομές. Ας είναι αυτή η μεγάλη ιδέα για την αναγέννηση της πατρίδας μας ‘’.

Πιστεύω προσωπικά, ότι η “αντεπίθεση της κοινής λογικής “ ξεκίνησε. Η αξία του καθενός από εμάς είναι ο λόγος του. Σε μια εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες θα κρίνουν αν ήμουν άξια της τιμής που έγινε. Κι αυτή τη φορά θα παρακαλούσα να με κρίνουν αυστηρά.