Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Ο λόγος της μη συμμετοχής της στη σύσκεψη για τα στρατόπεδα των Σερρών

κρίνει σκόπιμη τη συνέχιση των συνομιλιών και των επαφών με τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό λύση, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Ο λόγος της μη συμμετοχής της στη σύσκεψη για τα στρατόπεδα των Σερρών

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, απαντά με επιστολή της στην πρόσκληση του Δημάρχου Σερρών κ. Αγγελίδη, σε σύσκεψη για το θέμα της αξιοποίησης των στρατοπέδων της πόλης, η οποία θα γίνει σήμερα, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017.

Η Υφυπουργός εξηγεί την αδυναμία της συμμετοχής της εξαιτίας της υποχρεωτικής παρουσίας της στην Καβάλα, στο πλευρό του Έλληνα Πρωθυπουργού. Διατυπώνει, επίσης, την πάγια θέση της υπέρ του διαλόγου ως μέσο κατοχύρωσης των συμφερόντων των συμπολιτών μας.

Ακολουθεί η πλήρης επιστολή της Υφυπουργού, κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση που μου στείλατε, προκειμένου να συμμετάσχω στη σύσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα για το θέμα των στρατοπέδων  της πόλης μας.

Δυστυχώς, λόγω της επιβεβλημένης μου παρουσίας στην Καβάλα μαζί με τον Πρωθυπουργό της χώρας, στο πλαίσιο διμερούς συνάντησης με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό, σας γνωρίζω ότι δεν θα μπορέσω να παραστώ στην ως άνω σύσκεψη, αν και θα ήθελα να παραβρεθώ, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, αυτοπροσώπως.

Ενόψει των τελευταίων εξελίξεων στο θέμα των στρατοπέδων και του ζητήματος, που ανέκυψε με τα πρόσφατα έγγραφα του ΤΕΘΑ, που μου αποστείλατε, κρίνω σκόπιμη τη συνέχιση των συνομιλιών και των επαφών με τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό λύση, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος,  η οποία θα προάγει και θα προστατεύει τα συμφέροντα και οφέλη των Σερραίων δημοτών.

Είναι γνωστό σε όλους τους φορείς και τους Σερραίους ότι ανέκαθεν ήμουν και παραμένω διαθέσιμη για να συνεργαστώ μέσα σε πλαίσιο σύνεσης, μετριοπάθειας και ψυχραιμίας, προκειμένου να εξευρεθεί η επιθυμητή λύση».

Με εκτίμηση,

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά
Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)»