Μαρία Κόλλια Τσαρουχά: Παρακαταθήκη οι ενέργειες μας ωστε το Υ.ΜΑΘ να υπηρετεί τη Μακεδονία και τη Θράκη

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά: Παρακαταθήκη οι ενέργειες μας ωστε το Υ.ΜΑΘ να υπηρετεί τη Μακεδονία και τη Θράκη

Η κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, π. Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, επισκέφθηκε το Περίπτερο του Υφυπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας – Θράκης) και δήλωσε τα εξής:

« Επισκέφθηκα σήμερα το Περίπτερο του Υφυπουργείου Μακεδονίας  Θράκης, το οποίο είχαμε σχεδιάσει έγκαιρα, προκειμένου να παρουσιαστούν οι δράσεις και οι προτεραιότητές του στους πολίτες της Βορείου Ελλάδος. Η κεντρική ιδέα ήταν η ανάδειξη πρωτοβουλιών αλλά και επιλεκτικά των εποπτευόμενων φορέων του που στηρίζουν την αναπτυξιακή προοπτική του».

Σε δήλωσή της η κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, αναφέρει τα εξής:

« Όπως είχα τονίσει  από την πρώτη στιγμή της  ανάληψης των κυβερνητικών μου καθηκόντων, με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη,  ένα Υπουργείο με ισχυρό πολιτικό και ιστορικό συμβολισμό είχε μετατραπεί σε ένα Υπουργείο Διαμαρτυριών και Παρελάσεων και λειτουργούσε ως διακομιστής αιτημάτων φορέων της περιοχής. Είχε μετατραπεί σε ένα Υπουργείο της εκλογικής περιφέρειας του εκάστοτε Υπουργού, και επειδή ήταν πολλοί οι Υπουργοί προερχόμενοι από τη Θεσσαλονίκη,  κατέληξε τελικά στη διαδρομή του χρόνου να είναι ένα Υπουργείο που κινείται στα όρια της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Αφήνουμε παρακαταθήκη τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν  για να αναστραφεί αυτή η κατάσταση, τις σκέψεις μας και τις προτάσεις για την πλήρη, ουσιαστική αναβάθμισή του κατατεθειμένες στον π. Πρωθυπουργό, κ. Τσίπρα,  αλλά και με την απόλυτη στήριξη του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,  κ. Καμμένου,  του οποίου η συμβολή ήταν καθοριστική στο να συνεχίσει να υπάρχει και να υπηρετεί τη Μακεδονία και τη Θράκη αυτό το Υπουργείο. 

20150905 ΜΚΤ Επίσκεψη ΔΕΘ αΣε αυτή την γενική έκθεση είχαμε επιλέξει να παρουσιάσουμε τις δράσεις της Επιχειρησιακής Μονάδας του, που έχει να κάνει με τον αναπτυξιακό νόμο και την πορεία υλοποίησής  του,  δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την επιλογή μας να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις επιχειρηματικές δυνάμεις της Βορείου Ελλάδος αλλά και την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας τη σπουδαιότητα και την σημασία της οποίας δεν αμφισβητεί κανείς.

Τόσο η ΔΕΘ – HELEXPO, όσο και η Ζώνη Καινοτομίας είχαν συμφωνήσει να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα αγκαλιάζουν αλλά και θα αφορούν ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη, και θα επιχειρήσουν να αναπτύξουν ιδιαίτερες σχέσεις τόσο με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα αλλά και τους φορείς τους.

Παράλληλα, ενόψει της 80ης  Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και τιμώντας τον επετειακό της χαρακτήρα,  οργανώσαμε μια έκθεση ζωγραφικής με έργα που ανήκουν στο Υφυπουργείο Μακεδονίας  Θράκης και προέρχονται από το Κυβερνείο Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει  αφεθεί στην τύχη του για χρόνια. 

Μέσα από την έκθεση είχαμε στόχο να κάνουμε κοινωνούς τους  πολίτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και τους επισκέπτες  τις προσπάθειές μας για την μετεξέλιξή του,  όπως αρμόζει,  σε έναν τόπο – μνημείο πολιτισμού.

Η Βόρειος Ελλάδα  έχει ανάγκη μιας αναβαθμισμένης κυβερνητικής δομής και αυτό πλέον είναι κοινή παραδοχή όλων».

Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής,  που από τα μέχρι τώρα στοιχεία επισκεψιμότητάς της διαφαίνεται, ότι και η φετινή ΔΕΘ θα είναι εξαιρετική. Ως εποπτεύουσα αρχή της ΔΕΘ στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις τη Διοίκησή της αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτή, πιστεύοντας , ότι το όραμά τους για την μετεξέλιξή της σε κορυφαίο εκθεσιακό παράγοντα σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη αξίζει συμπαράστασης κ κοινής προσπάθειας.