Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Η πολιτική επιβίωση του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου δεν απασχολεί κανέναν

Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά: Η πολιτική επιβίωση του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου δεν απασχολεί κανέναν

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά-αντιπρόεδρος-2013Σε γραπτή της δήλωση, η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής ν.Σερρών με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά,  μετά το τέλος και της τρίτης (άκαρπης) ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κατακρίνει τις κινήσεις των κυβερνώντων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ). Θεωρεί ότι όλη η διαδικασία της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας μεθοδεύτηκε από τον Πρωθυπουργό στη λογική της «διαχειρίσιμης ήττας» ώστε να παραμείνει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Υποστηρίζει ότι η «σημερινή» Νέα Δημοκρατία έχει αλλοτριωθεί, με επιλογή του Σαμαρά, από υβριστές της Κυβέρνησης Καραμανλή, οι οποίοι αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, και με τις πράξεις τους έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην θέση του διαμορφωτή των εξελίξεων και τον εδραίωσαν δημοσκοπικά στην 1η θέση.

Τονίζει ότι έφτασε η ώρα της αποστρατείας των δύο αρχηγών Σαμαρά και Βενιζέλου, καθώς δεν ενδιαφέρει κανέναν η πολιτική τους επιβίωση.

Το χαρακτηριστικό στη δήλωσή της είναι οτι δεν αναφέρεται καν στις επιθέσεις που υπέστει από τα συστημικά ΜΜΕ σχετικά με τη ψήφο της στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου σχεδόν καθημερινά την έφερναν να ψηφίζει υπερ “Σταύρου Δήμα”, εγκαταλείποντας τους “Ανεξάρτητους Ελληνες” για να διαψεύδονται στη συνέχεια σε κάθε μια απο τις τρεις ψηφοφορίες.

Αναλυτικά στην δήλωσή της η σερραία βουλευτής αναφέρει:

 

Αυτό που είχε προαποφασιστεί ολοκληρώθηκε με τη σημερινή ψηφοφορία.

Οι  συγκυβερνώντες δηλαδή οι σημερινοί φίλοι και η από αύριο ξανά αντίπαλοι, είχαν το περιθώριο δύο ακόμη μηνών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά επέλεξαν να επισπεύσουν τη διαδικασία εκλογής.

Επέλεξαν έναν αμιγώς κομματικό υποψήφιο και όχι κάποιο πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής και συναίνεσης, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν θα τον αλλάξουν ούτε στο σημερινό τελευταίο γύρο. Την ίδια  ώρα υποστήριζαν ότι θα πράξουν τα πάντα για την εκλογή νέου Προέδρου, προβάλλοντας για μια ακόμη φορά την σταθερότητα στη χώρα.

Είχαν ατελείωτο χρόνο,  όπως είχαν δεσμευτεί και  προσυμφωνήσει , για να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες αξιολόγησης της χώρας με τους δανειστές αλλά με την σκόπιμη αναβλητικότητα τους προκειμένου να αποφύγουν την ανάληψη των ευθυνών τους που πηγάζει από την αποτυχία του προγράμματος προσαρμογής επέλεξαν την προσφυγή στις κάλπες.

Όλα θα ήταν διαφορετικά αν είχαν δημοσιοποιήσει τους όρους της συμφωνίας με τους δανειστές, αν είχαν δεσμευτεί επίσημα ότι δεν θα λάβουν άλλα δυσμενή μέτρα και ότι αν απαιτηθούν θα παραιτηθούν για να γίνουν εκλογές.

Απέρριψαν την πρόταση για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών όταν ζητήθηκε, αλλά και αρνήθηκαν και την όποια συζήτηση με τον αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός επέλεξε προσωπικά η σημερινή Νέα Δημοκρατία να εκφράζεται πολιτικά μέσα από πλειάδα στελεχών υβριστών της Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή. Επέλεξε προσωπικά τη διαχειρίσιμη ήττα για να παραμείνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Χρησιμοποίησε ακόμη και τη διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος προκειμένου να επιβιώσει πολιτικά.

Η μεγαλύτερη τους όμως ανευθυνότητα είναι που με τις παραλείψεις τους ανέδειξαν το ΣΥΡΙΖΑ ως οντότητα και διαμορφωτή των εξελίξεων και να εδραιώσει τη δημοσκοπική κυριαρχία του,  την ώρα που άπαντες  έχουν συνειδητοποιήσει  ότι δεν έχει κανένα πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας αλλά και την επικινδυνότητα των προθέσεων διαφόρων από τις συνιστώσες τους.

Η χώρα είναι βέβαιο, ότι θα συνεχίσει να υπάρχει.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς αλλά και το Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Ε. Βενιζέλος ήρθε η ώρα τους να αποστρατευτούν.  Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπάρχει και να ελπίζει και χωρίς αυτούς στην πρωτοκαθεδρία των πολιτικών σχηματισμών που ηγούνται.

Και επειδή ζητήθηκε οι βουλευτές να εξηγήσουν – αιτιολογήσουν την ψήφο τους στους πολίτες, ας απαντήσουν  οι ίδιοι αν η προσφυγή στο δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών είναι επικίνδυνη για τη χώρα.

Να απαντήσουν γιατί προσπαθούν να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους, την ώρα που έχουν εξαθλιώσει έναν ολόκληρο λαό.

Να αναρωτηθούν αν είναι πολιτικά ορθό να κυβερνούν  συνεχώς οι υπαίτιοι για την κατάντια της χώρας.

Τα ψέματα τελείωσαν για όλους. Και για αυτούς που δεν άδραξαν την ευκαιρία να κάνουν τις αλλαγές που έπρεπε αλλά για τους άλλους που αισχρού λαϊκισμού, που υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, μέσα στην προσδοκία της κατάκτησης της εξουσίας.

Δεν είναι δυνατόν, οι έχοντες το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για όλα όσα βιώνουμε αλλά και για την Ελλάδα που κληροδοτούμε στους επόμενους, όλοι αυτοί να ορίσουν την ανασύνταξη της ελληνικής κοινωνίας ή την επανίδρυση του κράτους.

Αν έχουν το πολιτικό σθένος οφείλουν να παραδεχτούν ότι είχαν εγκαθιδρύσει την κομματοκρατία, ότι έχουν κλείσει τον κύκλο μας ως καταχρεωμένες κομματικές επιχειρήσεις, εγκληματικά ένοχες, που αλληπροστατεύονταν  με επιδίωξη το ακαταδίωκτο μιας κλειστής ομάδας ηγεσίας και του περιβάλλοντος τους.

Ήρθε η ώρα ο λαός να επιλέξει αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στα συμφέροντα αλλά και στα οράματά του.

Προσωπικά αν μου επιτρέπεται θέλω να τεθούν στο πολιτικό περιθώριο όλοι εκείνοι που ήθελαν το έθνος να πορεύεται χωρίς αξίες, πρότυπα και στόχους, μια χώρα, μια κοινωνία που ζούσε πάνω από τις δυνάμεις της με δάνεια από το παρελθόν και δανεικά από το μέλλον,

Να ξεχαστούν ως να μην υπήρχαν αυτοί που επιβράβευαν τη λογική της ήσσονος προσπάθειας, του ωχαδερφισμού και την αναβλητικότητα.

Και για να πραγματοποιηθεί η μόνη μας επιλογή είναι η ανατροπή αυτή της σαθρής πραγματικότητας, μέσα από την προβολή και επικράτηση μιας συνολικής πρότασης αναγέννησης της πολιτικής ζωής.

Να βρεθεί τρόπος να εκφραστεί η απαίτηση των πολιτών, δείχνοντας μηδενική ανοχή στη διαφθορά, υπηρετώντας το δημόσιο, το εθνικό και το κοινό συμφέρον.

Για μια ακόμη φορά θα επιλέξουν την τρομοκράτηση, θα αρνηθούν να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες και με την επιβολή του φόβου  θα μας επιστρέψουν σε εποχές που πρέπει να ξεχαστούν.

Η πολιτική επιβίωση του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου δεν απασχολεί κανέναν.

Και να μη διαφεύγει από κανέναν ότι για να γεννηθεί το καινούργιο θα πρέπει να γκρεμιστεί το παλιό.