Μάρκος Μπόλαρης: «Να σταθούμε απέναντι στα προβλήματα … όχι ως απλοί διαχειριστές και εθελόδουλοι εκτελεστές»

Μάρκος Μπόλαρης: «Να σταθούμε απέναντι στα προβλήματα … όχι ως απλοί διαχειριστές και εθελόδουλοι εκτελεστές»

Μήνυμα με την ευκαιρία της επετείου του έπους το 40, με πολλούς αποδέκτες και «καρφιά» εξέδωσε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του ν.Σερρών Μάρκος Μπόλαρης. Στο μήνυμά του κάνει λόγο για «απλούς διαχειριστές» των προβλημάτων της χώρας και «εθελόδουλους εκτελεστές» οι οποίοι διακατέχονται από   «διεκπεραιωτική λογική». Αναλυτικά στο μήνυμά του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

Το ηρωικό έπος του 40 είναι ένα ακόμη παράδοξο της ελληνικής ιστορίας. Δηλωτικό, για να θυμηθούμε τον αείμνηστο Νίκο Σβορώνο, του αντιστασιακού χαρακτήρα της ιστορίας μας. Συντελέσθηκε σε μια εποχή που ο τόπος ήταν καθημαγμένος από τις δοκιμασίες πολέμων με επώδυνη κατάληξη την καταστροφή και την προσφυγιά. Τη χώρα σκίαζε μια δικτατορία που ξανάφερε τον εθνικό διχασμό και τις διώξεις. Παρόλα αυτά, ή καλύτερα σε πείσμα όλων αυτών, ο λαός μεγαλούργησε στο αλβανικό μέτωπο, στα οχυρά του Ρούπελ και στην αντίσταση κατά των φασιστικών και ναζιστικών δυνάμεων.  

Η φετινή επέτειος της εποποιίας του 40 βρίσκει τη χώρα μας σε μια κρίσιμη καμπή, αντιμέτωπη με την πρόκληση της οικονομικής κρίσης που είναι κατάληξη της προδιαγεγραμμένης πορείας ενός πολιτισμικού και αναπτυξιακού προτύπου που εξάντλησε εδώ και καιρό τον κύκλο συνεισφοράς του. Με πηγή έμπνευσης και αναφοράς τα επιτεύγματα του λαού μας σε συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς, καλούμαστε σήμερα να δηλώσουμε την παρουσία μας ως κοινωνία στο διεθνές γίγνεσθαι. Όχι με την εικόνα της θλιβερής μετάπλασή μας, αλλά με τις επιδόσεις μας στη δημιουργικότητα, στην καινοτομία, σε μορφές συλλογικής συμπεριφοράς που προάγουν το δημόσιο ήθος.

Το διακύβευμα σήμερα είναι να σταθούμε απέναντι στα μεγάλα προβλήματα που μας βαραίνουν, όχι ως απλοί διαχειριστές και εθελόδουλοι εκτελεστές, αλλά με διάθεση για υπέρβαση των ορίων που θέτει η διεκπεραιωτική λογική. Με πολιτική πρόταση και αποφασιστικότητα για να συνθέσουμε και να πραγματώσουμε το όραμα μιας χώρας που προσβλέπει στο μέλλον με εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση.