Ανεξάρτητος-νέα του ν. Σερρών

Περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας ο Τζιτζικώστας, στη θέση του Ψωμιάδη

Μήνυμα ενότητας από τον Π. Ψωμιάδη, που λίγη ώρα πριν τον είχε χαρακτηρίσει… “αλαζόνα”

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας εξελέγη νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την οριστική παύση του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την υπόθεση με την μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων. Στις  εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το μεσημέρι, σύμφωνα με το άρθρο 162 του Ν. 3852/2010, συμμετείχαν οι 50 εκλέκτορες (αντιπεριφερειάρχες και περιφερειακοί σύμβουλοι) της πλειοψηφούσας παράταξης «Δύναμη για την Κεντρική Μακεδονία» (από το νΣερρών ψήφισαν ο αντιπεριφερειάρχης Ι.Μωϋσιάδης, και οι σύμβουλοι της παράταξης Ν.Σφελινιώτης, Αθ.Μπασδάνης και Αθ.Μασλαρινός).

Αναλυτικότερα, έλαβαν: Απόστολος Τζιτζικώστας, που αποτελεί και επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, όσο και εάν επισήμως δεν ελέγετο, 37 ψήφους. Διονύσης Ψωμιάδης, τον οποίο ήθελε ως διάδοχό του ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, 13 ψήψους.

Τζιτζικώστας: Ενωμένοι, προχωράμε και λύνουμε τα προβλήματα

Μόνος αντίπαλος είναι τα προβλήματα, προέχει η ενότητα της παράταξης, αφήνουμε πίσω όσα μας χώρισαν και δουλεύουμε για το καλύτερο προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα για τους πολίτες της περιφέρειάς μας, δήλωσε αμέσως μετά την εκλογή του ο νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

 «Σήμερα η Κεντρική Μακεδονία γυρίζει σελίδα. Κρατάμε τα καλά και αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν. Χωρίς πολλά λόγια, ενωμένοι, ξεκινάμε τη σκληρή δουλειά για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα. Όλη η ομάδα των αντιπεριφερειαρχών και των περιφερειακών συμβούλων θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες της Περιφέρειάς μας. Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου, που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την επιλογή τους. Ξεκινάμε τη νέα προσπάθεια και στον επόμενο ενάμιση χρόνο δίνουμε τη μάχη για την Περιφέρειά μας. Θέλουμε να πετύχουμε και θα πετύχουμε», δήλωσε.

 

Ψωμιάδης: Δηλώνει «παρών»

Αν και επισήμως δεν έχει τελειώσει η εκλογική διαδικασία, ο έκπτωτος περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης έσπευσε να ανακοινώσει τη νίκη του Απόστολου Τζιτζικώστα, δηλώντας όμως παράλληλα πως δεν τελείωσε.

 «Καλή επιτυχία στον Απόστολο. Ενωμένοι είμαστε δίπλα του. Κάποιες δυνάμεις θεωρούν ότι τον Ψωμιάδη τον τελείωσαν», δήλωσε ο Π. Ψωμιάδης, προαναγγέλλοντας τη νίκη του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης. «Ο Ψωμιάδης δεν τελείωσε, συνεχίζει. Δηλώνω παρών, ακόμη πιο δυνατός, για τις αξίες μας, για τα παιδιά μας, για την Πατρίδα μας», προσέθεσε δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο πως θα παραμείνει ενεργός στην πολιτική.