Μας κάνουν Περήφανους: Στο 13ο Δημοτικό Σερρών, το βραβείο για τη μαθητική ταινία της χρονιάς!

ΣΤ2-13ο-κινηματογραφος_13 copyΣυνεχίζονται οι επιτυχίες για το 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, φέτος ανέβηκε στην κορυφή, καθώς στα πλαίσια του 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας Πλανήτης …μια ευκαιρία», η ταινία τους «Η άλλη όψη» κατέκτησε την 1η θέση!

Τον διαγωνισμό συνδιοργανώνουν η ΝΕΡΙΤ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Στην φετινή διοργάνωση κατετέθησαν συνολικά 244 ταινίες μικρού μήκους.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απένειμε διακρίσεις στις ταινίες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στις κατηγορίες μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ, animation, πρωτότυπης μουσικής και εξώφυλλων dvd. 

Στην μυθοπλασία, το πρώτο βραβείο  απονεμήθηκε στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών για την ταινία «Η Άλλη Όψη»,  το δεύτερο βραβείο στο δημοτικό σχολείο Βαρνάβα Αττικής για την ταινία «Χρονογραμμή» και το τρίτο βραβείο στο 1ΟΔημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας για την ταινία  «Η επόμενη μέρα».

Το σενάριο της ταινίας ασχολείται με το τι θα έκανες με ένα νόμισμα αν αυτό δεν είχε καμία ανταλλακτική αξία; Η ερώτηση αυτή ακούγεται τόσο παράξενη που ένας ενήλικας πολύ πιθανό να μην ήξερε καν πώς να απαντήσει. Τα παιδιά, όμως, έχουν διαφορετική άποψη. Γεμάτη Φαντασία!!!

ΣΤ2-13ο-κινηματογραφος_7850
Η ταινία τους έχει αποσπάσει επίσης τα παρακάτω βραβεία:
– 1ο Βραβείο Μαθητικού Τμήματος – Φεστιβαλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας 2015
– 2ο Βραβείο Κατηγορίας Α’ εως 12 ετών – Φεστιβαλ Camera Zizanio 2014
– Βράβευση στο διαγωνισμό  «Χτίζοντας ένα πολύχρωμο σχολείο»

Να θυμίσουμε βέβαια ότι η περσυνή τους συμμετοχή με την ταινία “Η απόπνιξη» είχε αποσπάσει το 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμός ταινιών μικρού μηκους “Ένας Πλανήτης…Μια Ευκαιρία”
ενώ είχε και Ειδική διάκριση στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Λάρισας 2014

13ο Δημοτικο_ΣερρώνΠράγμα που δείχνει ότι η δουλειά που γίνεται στο 13ο Δημοτικό Σχολείο έχει διάρκεια και μάλιστα προς το καλύτερο. Τους ευχόμαστε να παραμείνουν στην κορυφή και να κάνουν το σχολείο τους όπως κι όλους τους Σερραίους περήφανους με το έργο τους!

Και όπως λένε και οι μαθητές στο ιστολόγιό τους https://st2igmes.blogspot.com «Ο κόσμος είναι διαφορετικός όταν είσαι παιδί. Γεμάτος Φαντασία!»

Οι καλύτερες μαθητικές ταινίες θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει τον Μάιο στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και θα προβληθούν διαδικτυακά από την ΝΕΡΙΤ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.nerit.gr και την Εκπαιδευτική Τηλεόραση στην διεύθυνση www.edutv.gr.