Ματαιώνεται το ταξίδι του Δημάρχου Σερρών στη Τουρκία για τα θυρανοίξια του Αγιου Γεωργίου στο Ozluce του Nilüfer

η Νομαρχία της Προύσας δεν έδωσε τη σχετική άδεια και από τη Μητρόπολη Προύσας έγινε γνωστό πως η Λειτουργία ματαιώνεται.

Ματαιώνεται το ταξίδι του Δημάρχου Σερρών στη Τουρκία για τα θυρανοίξια του Αγιου Γεωργίου στο Ozluce του Nilüfer

Σύμφωνα με τον ιστοτόπο vimaorthodoxias.gr μία μόλις ημέρα μετά την Κυριακή του Πάσχα και ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου, οι Τούρκοι προκαλούν μη δίδοντας την σχετική άδεια ώστε να τελεστούν το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή Ozluce του Δήμου Νιλουφέρ της Προύσης.

Οπως έγινε γνωστό η Νομαρχία της Προύσας δεν έδωσε τη σχετική άδεια και από τη Μητρόπολη Προύσας έγινε γνωστό πως η Λειτουργία ματαιώνεται.

Προύσα-2016-05-03_194356Το παρών επρόκειτο να δώσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος που θα τελούσε τα Θυρανοίξια και ο δήμαρχος Σερρών, Πέτρος Αγγελίδης και προσκυνητές από τις Σέρρες, με καταγωγή από την περιοχή.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης είχε αναπτύξει επαφές με τον Δήμαρχο του Νιλουφέρ και εχει πραγματοποιηθεί αδελφοποίηση των δύο πόλεων, ενώ στο παρελθόν σερραϊκές αποστολές έχουν δεχθεί τη φιλοξενία για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξυ των δύο πόλεων.