Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής από το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών

Μαθήματα Δημιουργικής Γραφής από το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, συνεχίζοντας την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης των Σερρών, ανοίγει τις πόρτες του στα Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής προτείνοντας μια σειρά εργαστηρίων Λογοτεχνικής γραφής για ενήλικες και παιδιά.

Τι είναι ένα εργαστήρι Δημιουργικής γραφής;

 1. Ένα εργαστήρι Δημιουργικής γραφής είναι : ένα τραπέζι, μια μικρή ομάδα ατόμων, ένας εμψυχωτής και μερικές φορές ένα φλιτζάνι  καφές.
 2. Ένα εργαστήρι Δημιουργικής γραφής είναι : τετράδιο και μολύβι, laptop, tablet.
 3. Ένα εργαστήρι Δημιουργικής γραφής είναι : χρόνος για να ακούσεις μια πρόταση γραφής, χρόνος για να γράψεις το δικό σου κείμενο, χρόνος για να μοιραστείς το κείμενό σου  με τα μέλη της ομάδας, χρόνος για εποικοδομητικά σχόλια.
 4. Ένα εργαστήρι Δημιουργικής γραφής είναι μια ευκαιρία συνάντησης ανθρώπων που επιθυμούν να μοιραστούν με άλλους  τη χαρά της δημιουργίας, που θέλουν να « δοκιμάσουν» τα κείμενά τους σε αναγνώστες και να ξεπεράσουν κάποιες δυσκολίες σχετικά με την τέχνη της γραφής.

Θα λειτουργήσουν δυο εργαστήρια , ένα για ενήλικες και ένα για παιδιά, με εμψυχώτρια την Αντωνία Θεοχαρίδου, συγγραφέα, εκπαιδευτικό.

 

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για ενήλικες «Μύηση στην τέχνη της λογοτεχνικής γραφής»

Οι στόχοι του εργαστηρίου είναι οι εξής:

 • Ανακάλυψη του συγγραφέα που κρύβεται μέσα μας.
 • Επαφή με τον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας και τον τρόπο γραφής των άλλων.
 • Απόκτηση βασικών και πρακτικών γνώσεων σχετικά με την τέχνη της γραφής.
 • Γνωριμία με τεχνικές που απελευθερώνουν τη φαντασία και βοηθούν στην έκφραση και την αποτύπωση σκέψεων και συναισθημάτων στο χαρτί.
 • Το ταξίδι ενός χειρόγραφου από τα χέρια του συγγραφέα στα χέρια του αναγνώστη.
 • Διάρκεια εργαστηρίου: 30 ώρες
 • Αριθμός συμμετεχόντων : έως 10 άτομα άνω των 18 ετών.
 • Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

 

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για παιδιά

«Ας γράψουμε μαζί το δικό μας παραμύθι»

Λίγα λόγια για το εργαστήρι:

Τα παραμύθια είναι μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης και δημιουργίας. Μέσα στην απλότητά της πλοκής τους, κουβαλούν  ένα ολόκληρο κόσμο, ποιητικό ,φανταστικό και συχνά ανατρεπτικό. Κατά την διάρκεια των συναντήσεων, σε κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης,  μέσα από διάφορες τεχνικές και μεθόδους δημιουργικής γραφής, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τον τρόπο γραφής ενός παραμυθιού , θα πειραματιστούν επάνω στις δικές τους εκφραστικές ικανότητες και στη συνέχεια, θα περάσουν στη δημιουργία του δικού τους παραμυθιού.

Σκοπός του εργαστηρίου

Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι να φέρει σε επαφή τα παιδιά με την δημιουργική  ανάγνωση και γραφή , να ενεργοποιήσει την δημιουργικότητά τους και να καλλιεργήσει την αγάπη τους για το βιβλίο.

 • Διάρκεια εργαστηρίου: 25 ώρες
 • Αριθμός συμμετεχόντων : έως 10 άτομα, ηλικίας 9 – 16 ετών.
 •  Έναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Λίγα λόγια για την Αντωνία Θεοχαρίδου : Είναι εκπαιδευτικός, συγγραφέας και εμψυχώτρια εργαστηρίων Δημιουργικής γραφής ( Δίπλωμα εμψυχώτριας Δημιουργικής γραφής του Ινστιτούτου Δημιουργικής γραφής ESPRITLIVRE », Γαλλία.) Έχει παρακολουθήσει αξιόλογο αριθμό σεμιναρίων και εργαστηρίων δημιουργικής γραφής στην Ελλάδα και τη  Γαλλία ( Ateliers Elisabeth Bing, Aleph).  Έργα της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΑΛΛΙΑΡΗ και OCELOTOS. Κατά το σχ. έτος 2014-15, διοργάνωσε με επιτυχία εργαστήρια δημιουργικής γραφής για παιδιά και εκπαιδευτικούς στο χώρο της  Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών και σε σχολεία της Δ/θμιας εκπαίδευσης.

 

Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής… μετά Μουσικής!

Για τους μικρούς σπουδαστές του Ωδείου μας, και όχι μόνο, θα δημιουργηθεί εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής… «μετά Μουσικής»!

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στην γραμματεία του Συλλόγου.     (τηλ.23210-57444 και 45565 απογευματινές ώρες)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά τις εγγραφές.