Μαθητής του 3ου ΓΕΛ Σερρών στην 48η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής στην Ινδονησία

Μαθητής του 3ου ΓΕΛ Σερρών στην 48η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής στην Ινδονησία

Ο μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Σερρών Ευστράτιος Αντωνογλούδης συμμετέχει στην ομάδα των 5 μαθητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην 48η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής που πραγματοποιείται στη Yogyakarta της Ινδονησίας (16-24 Ιουλίου 20107).

Η Ελληνική Αποστολή απαρτίζεται από τους μαθητές: Μητράκου Νικ. (2ο ΓΕΛ Κορυδαλλού), Αντωνογλούδη Ευστρ. (3ο ΓΕΛ Σερρών), Διγαλάκη Κορ. (4ο ΓΕΛ Χανίων), Κουμπλή Άρ. (ΓΕΛ Κολλεγίου Αθηνών) και Νικομάνη Άγγ. (Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων)

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικής «Αριστοτέλης»

Η επιλογή τους πραγματοποιήθηκε μέσα από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» 2017 που διενεργεί το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (/ Τμήμα Φυσικής) και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση.

Χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης

Η συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας γίνεται με χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, που χορηγεί τη συμμετοχή όλων των Ελληνικών Ομάδων στις Διεθνείς ή Βαλκανικές Μαθητικές Ολυμπιάδες.

Εντατική προετοιμασία

Η εντατική προετοιμασία τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε εργαστηριακά / πειραματικά θέματα πραγματοποιήθηκε στα διάφορα Εργαστήρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών από Καθηγητές και Συνεργάτες του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Εταιρείας Φυσικής, με χρήση και των αυθεντικών πειραματικών διατάξεων προηγούμενων Ολυμπιάδων Φυσικής, που είχε φροντίσει να αγοράσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πραγματικός πειραματισμός στη β’ φάση του Διαγωνισμού «Αριστοτέλης» 2018

Ανακοινώθηκε επίσης ότι προγραμματίζεται για τον επόμενο Διαγωνισμό «Αριστοτέλης» 2018 για πρώτη φορά να συμπεριληφθεί (και) πραγματικός πειραματισμός στη β’ φάση της Γ’ Λυκείου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας και σύμφωνα με τις πρακτικές των Διεθνών Ολυμπιάδων. Από αυτή τη φάση επιλέγονται οι μαθητές για τις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής.