Ο Δήμαρχος Σερρών για την Πρωτοχρονιά 2013: «Να προστατέψουμε τις οικογένειές μας και τον τόπο»

Ο Δήμαρχος Σερρών για την Πρωτοχρονιά 2013: «Να προστατέψουμε τις οικογένειές μας και τον τόπο»

Σερραίες και Σερραίοι,

Ακόμη ένας χρόνος πέρασε στην ιστορία κι ένας καινούριος κατέφθασε φορτωμένος ήδη με προβλήματα και δυσκολίες που θα κληθούμε ν’ αντιμετωπίσουμε.

Η κρίση των καιρών δεν είναι μόνον οικονομική, πολιτική, κοινωνική, αλλά σε όλα τα επίπεδα έχει διαμορφώσει νέα δεδομένα, στα οποία είναι ανάγκη να προσαρμοστούμε.

Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αξιολογήσουμε καταστάσεις και γεγονότα, προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις ολοένα κι αυξανόμενες απαιτήσεις των καιρών.

Παρά το αρνητικό κλίμα που επικρατεί, εξ αιτίας της αδικαιολόγητης λιτότητας, την αγανάκτηση αυτών που μονίμως πληρώνουν και τα διαρκώς εντεινόμενα σκληρά μέτρα που άλλαξαν τη ζωή μας, εμείς πρέπει να βρούμε τον τρόπο να προστατέψουμε τις οικογένειές μας και τον τόπο.

Σερραίες και Σερραίοι,

Ας στρέψουμε το βλέμμα στα αγαπημένα μας πρόσωπα, διότι αυτά είναι που θα μας στηρίξουν. Η οικογένεια-που ως θεσμός καταπολεμήθηκε ανηλεώς-πρέπει να μείνει οπωσδήποτε ενωμένη.

Οι φιλίες, η αποδοχή, η αλληλεγγύη, η μετριοπάθεια, η ανοιχτή αγκαλιά θα αποδειχθούν ο ισχυρότερος ορός ενάντια στον τέτανο της κρίσης και τις «λανθασμένες συνταγές» για την ελληνική οικονομία.

Θέλω, όμως, να εκφράσω τη πλήρη βεβαιότητα για τις δημιουργικές δυνάμεις του ελληνικού και του σερραϊκού λαού και την έμφυτη δυνατότητά του να αντιμετωπίζει αντιξοότητες και δυσκολίες.

Μακάρι το 2013 τα πράγματα να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Εύχομαι υγεία, δύναμη και καλό κουράγιο

Πέτρος Αγγελίδης

Δήμαρχος Σερρών