Μαζί με την ΕΡΤ σίγησε και ο τοπικός σταθμός της ΕΡΑ Σερρών με το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» της τρικομματικής εξουσίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

550_334_240392Με μια σκληρή και απαξιωτική ανακοίνωση για τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωσε τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ. Από απόψε τα μεσάνυχτα οι πομποί της ΕΡΤ σίγησαν και από τις συχνότητες της ΕΡΤ μεταδίδεται μόνο μαύρο. Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου «η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης» με τριπλάσιο κόστος από άλλους σταθμούς, τριπλάσιο αριθμό εργαζομένων, με ακριβές ιδιωτικές παραγωγές και πολύ μικρή τηλεθέαση. Ταυτόχρονα σιγούν και όλοι οι τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΑ, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΑ Σερρών με ότι αυτό συνεπάγεται για την ενημέρωση των Σερραίων μια και τουλάχιστον σε τοπικό ραδιοφωνικό επίπεδο η ΕΡΑ Σερρών ήταν πρώτη σε ακροαματικότητα στο ειδησεογραφικό τμήμα. Αντιδρώντας οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Σερρών συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του τοπικού σταθμού, στο στρατόπεδο Κολοκοτρώνη και συνέχισαν το πρόγραμμα μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης (11/6) ώσπου σίγησαν όλοι οι τοπικοί αναμεταδότες (γυρνώντας μας δεκαετίες πίσω)

Παρέμβαση στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ, έκανε ο σύνδεμος CHE GUEVARA CLUB, διαβάζοντας στον αέρα τη διαμαρτυρία των οπαδών του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ κατά της φίμωσης της ελεύθερης φωνής των πολιτών.

Αυτή είναι η ανακοίνωση που διαβάστηκε στον αέρα.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας και τον αποτροπιασμό μας στη φασιστική ενέργεια της κυβέρνησης ” Τσολάκογλου” για το κλείσιμο της μοναδικής δημόσιας φωνής, αψηφώντας κάθε έννοια δημοκρατίας. Δεν είναι μόνον οι απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, δεν είναι μόνον η στέρηση των ΔΩΡΕΑΝ αθλητικών εκπομπών και μεταδόσεων του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης που ακούγονταν σε κάθε γωνιά του κόσμου,  είναι η απροκάλυπτη φασιστική και τρομοκρατική μέθοδος που μας θυμίζει άλλες εποχές. Είναι μονόδρομος πλέον η αντίδραση και η αντίσταση του κόσμου σε αυτές τις φασιστικές πρακτικές του “ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ”
ΥΓ. Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης που άφησε 3.000 ανέργους, αύριο θα στείλει και σένα στην ανεργία.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ CHE GUEVARA CLUB

Δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου με την οποία μπήκε λουκέτο στην ΕΡΤ

«Σε μια περίοδο που ο Ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις ή για δισταγμούς. Όπως δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής για «ιερές αγελάδες» που παραμένουν άθικτες, όταν επιβάλλονται περικοπές παντού.
Όταν πρέπει να τελειώνουμε με τα ελλείμματα και να βγούμε από την κρίση, δεν μπορούμε να ανεχόμαστε θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης.
Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η ΕΡΤ, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης.
Κι αυτό τελειώνει σήμερα…
Την ΕΡΤ την πληρώνει ο Ελληνικός λαός με το χαράτσι στους λογαριασμούς ηλεκτρικού: γύρω στα 300 εκατομμύρια το χρόνο! Έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό για πολύ μικρή τηλεθέαση: τη μισή σχεδόν και για τα τρία δημόσια κανάλια μαζί, απ’ όση ένα μέσο εμπορικό κανάλι.
Έχει τεράστια περιουσία, η οποία παραμένει αδρανής, αν δεν λεηλατείται υπέρ του ανταγωνισμού.
Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της: Μιλάμε για μια εταιρία με έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούν μεταξύ τους!
Καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων, καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης αδιαφάνειας στη διαχείριση του υλικού, το οποίο δεν έχει απογραφεί εδώ και… οκτώ χρόνια!
Καθεστώς προνομίων για τους εργαζομένους, που χρεώνουν τεράστιο αριθμό υπερωριών.
Για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά τα οποία μοιράζει σε ιδιωτικές παραγωγές που θα μπορούσε να κάνει, με πολύ λιγότερα, χρησιμοποιώντας τα δικά της μέσα. Που τα έχει πληρώσει ακριβά ο Έλληνας φορολογούμενος.
Για να μην αναφερθούμε στο τεράστιο κόστος εξωτερικών μεταδόσεων που έχουν επιβάλλει απαρχαιωμένα συνδικαλιστικά προνόμια, κι έτσι μετακινούνται δεκάδες τεχνικοί κάθε τόσο, για έργο που μπορεί να γίνει από δύο-τρία άτομα.
Για να μην πούμε ότι συντηρεί περιοδικό χωρίς αναγνώστες, ενώ διαθέτει δεκάδες σταθμούς τοπικούς σταθμούς που ουσιαστικά αναμεταδίδουν, τις περισσότερες ώρες της μέρας, το κεντρικό πρόγραμμα.
Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε ένα σκάνδαλο που το βλέπουν καθημερινά όλοι, αλλά δεν τόλμησε να το αγγίξει κανείς.
Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα. Και τελειώνουν οριστικά!
Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική απόφαση σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ. Και στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος – αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος – Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης.
Κατά τα πρότυπα των πιο επιτυχημένων δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ευρώπης. Το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται αμέσως, ώστε να λειτουργήσει το ταχύτερο ο νέος φορέας.
Το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά. Και όσοι από τους τωρινούς εργαζόμενους το επιθυμούν, θα μπορέσουν να υποβάλλουν αίτηση για να προσληφθούν στο νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης.
Υπάρχουν πολλοί άξιοι και ικανοί εργαζόμενοι, η πείρα και η προϋπηρεσία των οποίων είναι απαραίτητη για να σταθεί ο νέος Οργανισμός. Και θα συνεκτιμηθεί κατά τη διαδικασία προσλήψεων, με διαφανείς διαδικασίες και κριτήρια ΑΣΕΠ.
Ο νέος Οργανισμός θα λειτουργήσει με πολύ λιγότερο προσωπικό. Με σαφές οργανόγραμμα, όπως προβλέπουν τα σύγχρονα δεδομένα για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση παντού στον κόσμο. Το αρχείο της ΕΡΤ – που αποτελεί αληθινό Εθνικό θησαυρό – θα περιφρουρηθεί και θα αξιοποιηθεί πλήρως.

Επίσης θα αξιοποιηθούν οι δορυφορικές υπηρεσίες και οι σύγχρονες τεχνολογίες. Ώστε να υπάρξει – επιτέλους – δυναμικός μοχλός προβολής της Ελλάδας, της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας, αλλά και πολύτιμος καθημερινός δεσμός με την Ελληνική Διασπορά σε όλο τον κόσμο.
Ο νέος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης θα ξεκινήσει να λειτουργεί το συντομότερο. Μέχρι τότε οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το χαράτσι που πληρώνουν ως σήμερα.
Κι από τη λειτουργία του και μετά θα πληρώνουν πολύ λιγότερα. Υπολογίζεται ότι θα απαλλαγούν από ένα ποσό που φτάνει τα 100 εκατομμύρια ετησίως.
Ενώ για όσες θέσεις της σημερινής ΕΡΤ κρίνονται υπεράριθμες, θα προσληφθούν με ΑΣΕΠ νέοι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα ΚΕΠ και όπου αλλού το δημόσιο έχει ανάγκη.
Μεγάλες αλλαγές δεν γίνονται χωρίς μεγάλες τομές. Τολμηρές και ριζοσπαστικές!
Μέχρι τώρα πολλοί έλεγαν ότι «δεν υπάρχει πολιτική βούληση» για τέτοιες τομές…
Η σημερινή κυβέρνηση αποδεικνύει ότι διαθέτει την πολιτική βούληση!
Αυτό άλλωστε, ζητάει κι αυτό περιμένει να δει ο Ελληνικός λαός».

Αντίθετος ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών

Με μια αδιανόητη  και αντισυνταγματική κίνηση ακραίου αυταρχισμού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε σήμερα αιφνιδιαστικά τη διάλυση της ΕΡΤ και την απόλυση όλων των εργαζομένων.
Η τρικομματική κυβέρνηση, καταργώντας το δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης, συνθλίβει κάτω από τη μνημονιακή μπότα το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση, στην πολυφωνία, στον ίδιο στον πολιτισμό και ρίχνει στην κρεατομηχανή της ανεργίας κι άλλες χιλιάδες εργαζομένων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ –  ΕΚΜ Σερρών εκφράζει την απόλυτη  αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις ενάντια στην κίνηση αυτή και καλεί  όλους τους πολίτες, εργαζόμενους και  άνεργους, να βγουν στο δρόμο.
Το ΚΚΕ Σερρών για το κλεισιμο της ΕΡΓ
Ο κίνδυνος να κλείσει η ΕΡΤ είναι  άμεσος. Η κυβέρνηση προχωράει  στην κατάργηση και στη συγχώνευση των δημόσιων φορέων και οργανισμών αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα έχουν για το λαό αυτές οι αποφάσεις της υπηρετώντας τις ορέξεις των μεγαλιδιωτών και μονοπωλιακών ομίλων. Η μέθοδος της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που καταφεύγει η κυβέρνηση για αυτές τις εγκληματικές της πράξεις είναι καταδικασμένη στη συνείδηση του λαού. Το ΚΚΕ  καλεί το λαό να είναι σε ετοιμότητα, να σηκώσει το ανάστημά του, να οργανώσει την πάλη του για να αποτρέψει τέτοιες αποφάσεις που είναι σε βάρος του.
ΔΡΑΣΗ: Αυτή η ΕΡΤ έπρεπε να κλείσει
Η Δράση θεωρεί ότι η ΕΡΤ, τουλάχιστον όπως είναι σήμερα, έπρεπε να είχε κλείσει προ πολλού. Ήταν φορέας κυβερνητικής προπαγάνδας, φωλιά ρουσφετολογικών διορισμών, αδιαφανών δαπανών και εργαλείο ελέγχου των δημοσιογράφων.
Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε ότι η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι σωστή, ανεξαρτήτως των λόγων για τους οποίους ελήφθη.
Η απόφαση αυτή είναι δυστυχώς επώδυνη για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ που χάνουν τις δουλειές τους, εξαιτίας της πολιτικής όλων ανεξαιρέτως των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και των κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών που τώρα διαμαρτύρονται. Η ΕΡΤ απασχολεί και σημαντικό αριθμό αξιόλογου προσωπικού, το οποίο απολύεται, τη στιγμή που εξακολουθούν να μισθοδοτούνται από το δημόσιο χιλιάδες επίορκοι υπάλληλοι.
Με δεδομένο ότι η ΕΡΤ στοίχιζε μέχρι σήμερα περίπου 300 εκ ευρώ, η εξοικονόμηση που είναι εφικτή θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη -τουλάχιστον διπλάσια- από τα 100 εκ.  που εξαγγέλλει η κυβέρνηση.
Η δημιουργία νέου φορέα μπορεί να γίνει μόνο με νέο νόμο και η κυβέρνηση θα χάσει κάθε αξιοπιστία, εάν η κατάργηση της ΕΡΤ καταλήξει στην αντικατάστασή της από έναν φορέα που θα στελεχωθεί εξ υπαρχής με την αναλογία 4-2-1.
Επισημαίνεται τέλος ότι η επιλογή της έκδοσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, δηλαδή της έκτακτης υποκατάστασης της Βουλής από την Κυβέρνηση στα νομοθετικά της καθήκοντα και μάλιστα χωρίς κάτι τέτοιο να είναι απαραίτητο για να εκδοθεί η απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ (άρθρο 14Β § 1 ν. 3429/2005), είναι ιδιαιτέρως προβληματική. Η διατήρηση αυτής της πρακτικής προκαλεί σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των συντεταγμένων εξουσιών και παραβιάζει τη συνταγματική διάκρισή τους.
Ως ελάχιστο βήμα θεσμικής αποκατάστασης, η Δράση θεωρεί ότι η σημερινή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να υποβληθεί προς κύρωση και να συζητηθεί αύριο στη Βουλή.
ΔΗΛΩΣΗ Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για το κλείσιμο της ΕΡΤ
 Τέλος δεν έχει η αθλιότητα της τρικομματικής συγκυβέρνησης, η οποία ανέλαβε ως  εργολαβία την εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού.
Μετά την δημόσια υγεία, την παιδεία, το νερό και τον ορυκτό πλούτο πήραν σήμερα σειρά η δημόσια ενημέρωση και πληροφόρηση. Με μιαν επαίσχυντη ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου λοιδορούνται και διασύρονται συλλήβδην δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και αναγγέλλεται το άμεσο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν πως η τρόικα κατά την αυριανή επίσκεψή της στο υπουργείο Υγείας πρόκειται να ζητήσει το κλείσιμο άλλων 5 Νοσοκομείων και 600 Τμημάτων και υποθέτουμε βάσιμα πως η κυβέρνηση θα συναινέσει.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί με αποφάσεις των συλλογικών τους οργάνων έχουν δηλώσει ρητά πρόθεσή τους να συμμετάσχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις προκειμένου να αποτραπεί η εκποίηση δημόσιων αγαθών, όπως εν προκειμένω της ΕΡΤ.
Δεν πάει άλλο! Ο τόπος μας πρέπει ν΄ απαλλαγεί άμεσα από την τρικομματική εταιρεία εργολαβιών, λουκέτων και δημοπρασιών.