Μαζική συμμετοχή στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στις Σέρρες (ΦΩΤΟΣ)

Μαζική συμμετοχή στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στις Σέρρες (ΦΩΤΟΣ)

Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών συμμετείχε στις εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» που διοργανώθηκε στο πρώην στρατόπεδο Παπαλουκά στις Σέρρες το Σάββατο 29/8 και αποτέλεσε την κορύφωση μιας σειράς προφεστιβαλικών εκδηλώσεων σε Ροδολίβος και Φλάμπουρο.

Όπως γράφει το 902.gr: «Το πρόγραμμα ξεκίνησε με αφιέρωμα στον αλύγιστο κομμουνιστή Δημήτρη Τατάκη, που εκτελέστηκε στη Μακρόνησο από το μετεμφυλιακό αστικό κράτος. Συνεχίστηκε με συναυλία από μαθητικό συγκρότημα και τους «Mouse Troopers»,παρουσίαση συλλογικής ερευνητικής εργασίας μαθητών από τα ΕΠΑΛ και ολοκληρώθηκε με λαϊκό – ρεμπέτικο γλέντι από τους «Εραστές της Μουσικής»».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Αναφέρθηκε στην ανάγκη «ο λαός να κάνει το αποφασιστικό βήμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς και τις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη. Να τιμωρήσει όσους ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, όσους συνεχίζουν να του σερβίρουν την «ξαναζεσταμένη σούπα» για φιλολαϊκή διαχείριση εντός της ΕΕ χωρίς ρήξη με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και τα μνημόνια που αυτός γεννά. Να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή που αποτελεί το μακρύ χέρι του συστήματος, ενάντια στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα».

Στο χώρο του Φεστιβάλ λειτούργησε επίσης έκθεση βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής» με παλιές και νέες κυκλοφορίες.

Πηγη: 902.gr