Μαζικοί αστυνομικοί έλεγχοι στην Ηράκλεια σε 54 άτομα και έρευνες σε 14 σπίτια, είχαν ως αποτέλεσμα 2 συλλήψεις

συμμετείχαν αστυνομικοί, ενώ παρίσταντο δικαστικός λειτουργός, καθώς και υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. και του Τ.Ο.Ε.Β.
συμμετείχαν αστυνομικοί, ενώ παρίσταντο δικαστικός λειτουργός, καθώς και υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. και του Τ.Ο.Ε.Β.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (22.11.2013) το πρωί, στοχευμένοι έλεγχοι στην περιοχή της Ηράκλειας Σερρών, που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της, ενώ παρίσταντο δικαστικός λειτουργός, καθώς και υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. και του Τ.Ο.Ε.Β.

Από την συμμετοχή υπαλλήλων της ΔΕΗ και του ΤΟΕΒ συνάγεται το συμπέρασμα ότι οι έλεγχοι είχαν στοχο και την παράνομη εμπορία χαλκού, αφού κυκλώματα έχουν ρημάξει αντλιοστάσια και υποσταθμούς της ΔΕΗ με λεία το ¨πολύτιμο” μέταλλο που λέγεται χαλκός. Οι καταστροφές όμως που γίνονται στα μηχανήματα είναι πολλαπλάσιας αξίας από αυτή που αποκομίζουν οι δράστες.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και πραγματοποιείται στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού από την εκάστοτε Αστυνομική Διεύθυνση.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, της Ομάδας πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, ενώ συμμετείχαν και δύο αστυνομικοί σκύλοι, κατά την οποία:

– ελέγχθησαν πενήντα τέσσερα (54) άτομα και

– συνελήφθησαν (2) άτομα και ειδικότερα:

  •  (1) ημεδαπός , ηλικίας 49ετών, σε βάρος οποίου εκκρεμούσαν τρεις αποφάσεις δικαστηρίων και συγκεκριμένα: του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (10) ετών για διακεκριμένη κλοπή και φθορά και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σιντικής με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (6) μηνών και χρηματική ποινή (300) Ευρώ για παράβαση του Κ.Ο.Κ. και για ανασφάλιστο όχημα.
  •  (1) ημεδαπός , ηλικίας 26 ετών, για κλοπή ρεύματος, διότι όπως διαπιστώθηκε από αρμόδιο υπάλληλο της Δ.Ε.Η. ηλεκτροδοτούσε την οικία του από στύλο της Δ.Ε.Η., χωρίς να υπάρχει μετρητής.

Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του ανωτέρω είχαν σχηματιστεί δικογραφίες για ληστεία την 13.09.2013 και για κλοπή Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου την 19.11.2013.Υπενθυμίζεται ότι:

  •  ο προαναφερόμενος την 13.09.2013 παρείχε συνδρομή σε 19χρονο ημεδαπό μεταφέροντάς τον με το Ι.Χ. Επιβατηγό του σε κοντινή απόσταση από την οικία 75χρονης, όπου ο 19χρονος τις μεσημεριανές ώρες της ίδιας ημέρας εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα στη μονοκατοικία της ηλικιωμένης και με την χρήση βίας της αφαίρεσε μία χρυσή αλυσίδα και τράπηκε σε φυγή. (Σχετικό το από 18.09.2013 Δελτίο Τύπου)
  •  ο προαναφερόμενος την 19.11.2013 το απόγευμα αφαίρεσε το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο ενός 38χρονου το οποίο ήταν σταθμευμένο στην Ηράκλεια Σερρών, ενώ εντός του οχήματος υπήρχαν διάφορα έγγραφα και αντικείμενα, καθώς και (3) κινητά τηλέφωνα συνολικής αξίας (1.500) Ευρώ. (Σχετικό το από 21.11.2013 Δελτίο Τύπου)

Επιπροσθέτως, διενεργήθηκαν δεκατέσσερις (14) νομότυπες έρευνες σε οικίες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.