Με ένα πολύχρωμο χαλί έχει στρωθεί η κεντρική πλατεία Ελευθερίας των Σερρών

ανθοέκθεση_9361Με ένα μοναδικό πολύχρωμο χαλί έχει στρωθεί η κεντρική πλατεία Ελευθερίας, καθώς λουλούδια, φυτά και είδη για τον κήπο συνθέτουν το σκηνικό ομορφιάς και της μαγείας της φύσης, στο πλαίσιο της Ανθοκομικής Έκθεσης Σερρών που πραγματοποιείται για ένατη συνεχή χρονιά.

Οι ανθοκόμοι-φυτωριούχοι του τόπου εκθέτουν τα φυτά και τα λουλούδια που παράγουν ήδη από την περασμένη Κυριακή 2 του τρέχοντος μηνός, ενώ όσοι θέλουν να επισκεφθούν την έκθεση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 9 Μαΐου 2013.

Με την διοργάνωση της έκθεσης δίνεται η δυνατότητα σε δεκάδες παραγωγούς κι επιχειρηματίες του τόπου να εκθέσουν τα προϊόντα τους, καθώς επίσης και στον πολίτη η ευκαιρία να έλθει σε άμεση επαφή μαζί τους, ώστε να πάρει πληροφορίες σχετικά με τα λουλούδια, τα φυτά και για να αγοράσει ό,τι σχετικό τον ενδιαφέρει.

Η Ανθοκομική Έκθεση είναι θεσμός, τον οποίο ο Δήμος Σερρών έχει καθιερώσει και διοργανώνει κάθε χρόνο, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για προβλήματα του περιβάλλοντος, και κατ’ επέκταση για ζητήματα που αφορούν στο πράσινο και στην καθαριότητα.

Οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται την έκθεση καθημερινά από τις 8:30 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.

 Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων απελευθέρωσης των Σερρών, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων & Σωματείων Ν. Σερρών με έδρα τη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Δήμο Σερρών, την ΚΕΔΗΣ και την Οργανωτική Επιτροπή διοργανώνουν την εκδήλωση «Χορεύοντας για τα 100» με τη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων των Συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας.

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 και ώρα 20.00 στην πλατεία Κρονίου των Σερρών.