Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια στις Σέρρες

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια στις Σέρρες

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια, την Τεταρτη (6/1) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Ταξιαρχών στις Σέρρες.

Της Θείας Λειτουργίας και του Αγιασμού προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ. Θεολόγος, τον οποίο πλαισίωναν κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας (στις 11.00 περίπου) ακολούθησε ο Καθαγιασμός των Υδάτων στη τεχνητή λίμνη της κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων, όπου νέοι αψήφησαν τα παγωμένα νερά (την προηγούμενη ημέρα η Πυροσβεστική βοήθησε στο σπάσιμο του πάγου που είχε σχηματιστεί στην επιφάνεια της λίμνης) και βούτηξαν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στον εορτασμό παρέστησαν εκτός από το πλήθος λαού, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, οι βουλευτές Φωτεινή Αραπατζή, Κώστας Καραμανλής, Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, Μιχάλης Τζελέπης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι αρχές του στρατού, της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.

Ο Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος στο τέλος της τελετής, ευχήθηκε στο λαό «χρόνια πολλά και φωτισμένα» και στη συνέχεια αναχώρησε για την Ασπροβάλτα όπου θα τελούσε κι εκεί τον Αγιασμό των υδάτων.

(φωτο από το romfea.gr)