Με πρωτοβουλία της Εισαγγελίας Σερρών ξεκίνησαν οι έρευνες για τον καθηγητή με τα «φακελάκια» του ΤΕΙ Σερρών

Προσήχθησαν να απολογηθούν ο Καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών & οι συγκατηγορούμενοί του –

Με πρωτοβουλία της Εισαγγελίας Σερρών ξεκίνησαν οι έρευνες για τον καθηγητή με τα «φακελάκια» του ΤΕΙ Σερρών

Το πρωί της Παρασκευής 5/10 στις 11.10 π.μ. προσήχθησαν στην Εισαγγελία Σερρών για να απολογηθούν στον ανακριτή ο 59χρονος καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών, και οι δύο φροντιστές που κατηγορούνται ότι  παίρναν «φακελάκια» από φοιτητές

Η προσαγωγή τους έγινε σε δύο δόσεις και από την πίσω πόρτα των Δικαστηρίων. Πρώτα προσήχθησαν οι δύο άνδρες (Καθηγητής και φροντιστής) κατηγορούμενοι και στη συνέχεια μετά από ένα τέταρτο η γυναίκα-φροντιστής κατηγορούμενη.

Οι προσαχθέντες κατηγορούνται πως προκειμένου να περάσουν τα μαθηματά του Καθηγητή οι φοιτητές, ο οποίος συστηματικά τους «έκοβε» στις εξετάσεις και μετά τους προέτρεπε να πάνε στο φροντιστήριο όπου πλήρωναν το ποσό «ταρίφα» 250€/μάθημα και στην επόμενη εξεταστική τους περνούσε είτε έγραφαν είτε όχι.

Επίσης, ένας άλλος τρόπος ήταν να απαιτεί την πρακτική τους εργασία (χωρίς αμοιβή φυσικά) σε «συνεργαζόμενο» φροντιστήριο, ενώ δεν δίσταζε να ζητήσει ακόμη και σεξουαλικά ανταλλάγματα από φοιτήτριες που του «γυάλισαν» στο μάτι.

Η δράση του αυτή χρονολογείται για περισσότερο από 15 χρόνια.

Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό κακουργήματος ενώ η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά τις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία.

Με πρωτοβουλία της Εισαγγελίας Σερρών ξεκίνησαν οι έρευνες

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εισαγγελία η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην Εισαγγελέα Σερρών και η οποία στις 4/4 έδωσε Εισαγγελική παραγγελία στην Ελληνική Αστυνομία με την οποία ξεκίνησαν οι έρευνες με το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και «χτίστηκε» η όλη υπόθεση με παρακολουθήσεις τηλεφώνων και παρακολουθήσεις των υπόπτων για να φτάσουμε στην σύλληψή τους την περασμένη Δευτέρα 1/10 με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.