Μεγάλη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις Σέρρες (φωτος+video)

Μεγάλη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις Σέρρες (φωτος+video)

Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων ανέργων και ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών πραγματοποιήθηκαν η συγκεντρώσεις και η πορεία διαμαρτυρίας που οργάνωσαν φορείς και συνδικάτα στη πόλη των Σερρών την Πέμπτη 12/11. 

Τρεις ξεχωριστές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στη πόλη των Σερρών στα πλαίσια της Γενικής Απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πανελλαδικά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το Εργατικό Κέντρο Σερρών οργάνωσε συγκέντρωση όπου συμμετείχε η πλειοψηφία των οργανώσεων στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης.

Το Εργατικό Κέντρο Σερρών και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ είχαν απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Σερραίους να συμμετάσχουν δυναμικά στην γενική απεργία.

Στο κάλεσμα συμμετείχαν, η ΟΕΒΕΣΣ, οι Φαρμακοποιοί, οι συνταξιούχοι του ΟΕΒΕΕΣ, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Σερρών, μέλη των αγροτικών συλλόγων της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ, οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ- εξαιρούνται μόνο οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί που θα καλύψουν το απεργιακό ρεπορτάζ- στάση εργασίας την ώρα της κινητοποίησης θα πραγματοποιήσουν οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ, ο Ιατρικός Σύλλογος Σερρών, οι νοσοκομειακοί γιατροί, το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, η ΠΟΕ ΟΤΑ, καθηγητές και δάσκαλοι, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), καθώς και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, συνδικάτα, και σωματεία εργαζομένων.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας

Το ΠΑΜΕ οργάνωσε συγκέντρωση στις 10.30 στην πλατεία Ελευθερίας στην οποία συμμετείχαν το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ καθώς και ο σύλλογος Κινητικά αναπήρων ν.Σερρών ο δημοκρατικός σύλλογος γυναικών, η γραμματεία της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, η γραμματεία της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων, η επιτροπή αγώνα του ΤΕΙ και διάφορες επιτροπές αγώνα εργαζομένων και ανέργων

ΑΝΤΑΡΣΥΑ & Λαϊκή Ενότητα στην Πλατεία Κρονίου

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α κάλεσε τους Σερραίους να συμμετέχουν στην απεργία, και η συγκέντρωση είχε  προγραμματιστεί να γίνει στις 10 το πρωί στην Πλατεία Κρονίου.

Κάλεσμα προς τους Σερραίους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία έκανε και η Λαϊκή Ενότητα Σερρών, και το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής εργαζομένων ιδιωτικού τομέα, με συγκέντρωση στη Πλατεία Κρονίου.

Μηδαμινή η εμπορική κίνηση

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015, ομόφωνα αποφασίσθηκε η συμπαράσταση στην Γενική Απεργία , χωρίς όμως να προτείνει το κλείσιμο των καταστημάτων.

Αυτό όπως φάνηκε στην πράξη «δίχασε» τους καταστηματάρχες, καθώς άλλοι ανοιξαν τα καταστήματά τους και άλλοι τα κράτησαν κλειστά. Η κίνηση στην αγορά πάντως ήταν ελάχιστη.