Μελισσοκομικά είδη για μεγαλύτερη παραγωγή

Είναι γεγονός ότι η μελισσοκομία έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Οι ευεργετικές ιδιότητες του μελιού είναι γνωστές σε όλους και για αυτόν το λόγο όλο και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια αποφασίζουν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν με το μέλι, που μόνο οφέλη έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Η ελληνική μελισσοκομία σήμερα αριθμεί γύρω στα 1.300.000 μελίσσια, από τα οποία το 96% περίπου είναι εγκατεστημένα σε ευρωπαϊκές πλαισιοκυψέλες και το υπόλοιπο σε εγχώριες διαφόρων τύπων. Όπως παρατηρείται από αποτελέσματα ερευνών η συνολική ετήσια παραγωγή μελιού κυμαίνεται από 10.000 έως 14.000 τόνους.

Οι μελισσοκόμοι οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή του μελιού, επισημαίνουν ότι η μελισσοκομία είναι μια εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία και ότι για να επιτύχει κάποιος σε αυτόν τον κλάδο πρέπει να έχει μεγάλη θέληση και επιμονή, ώστε να τηρηθούν οι απαραίτητοι κανόνες και να εφαρμοστούν οι κατάλληλες τεχνικές που θα εξασφαλίσουν μεγαλύτερη παραγωγή και πιο προσοδοφόρο μελίσσι.

Για την αύξηση της παραγωγής οι περισσότεροι παραγωγοί επισημαίνουν ότι δεν αρκούν μόνο οι σωστές τεχνικές και οι μέθοδοι, αλλά και τα κατάλληλα μελισσοκομικά είδη για την τροφή του μελισσιού. Για αυτό το λόγο άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία τους επιλέγει ένα γερμανικό προιόν που θεωρείται ο βασιλιάς στις μελισσοτροφές, εδώ και δεκαετίες το Apifonda, μια «τροφή πολυτελείας», όπως την χαρακτηρίζουν.

Τα βασικά πλεονεκτήματα του Apifonda είναι:

  • Η αύξηση του πληθυσμού του σμήνους.
  • Η μεγαλύτερη αποδοτικότητα σε μέλι την επόμενη χρονιά.
  • Είναι πλήρως αφομοιώσιμο και δεν δημιουργεί περιττώματα.
  • Επιμηκύνει αποδεδειγμένα τον χρόνο ζωής των μελισσών.
  • Αναπτύσσονται υγιή και δυνατά μελισσοσμήνη.
  • Αδύνατα μελισσοσμήνη δυναμώνουν πολύ γρήγορα.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα μελισσοκομικά είδη Apifonda, μη διστάσετε να επισκεφτείτε την σελίδα μας.