Μεσογειακό πρωτάθλημα Προσανατολισμού στις Σέρρες με συμμετοχές από Νορβηγία,Ιταλία, Βουλγαρία, Σερβία, Τουρκία

Μεσογειακό πρωτάθλημα  Προσανατολισμού στις Σέρρες με συμμετοχές από Νορβηγία,Ιταλία, Βουλγαρία, Σερβία, Τουρκία

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν , η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Σερρών Σοφία Μπιτζίδου, ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός και ο συνεργάτης της διοργάνωσης Βασίλης Χορτομάρης, την Τετάρτη 9-3-2016, με θέμα τους αγώνες προσανατολισμού  που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας την 14η Μαρτίου 2016 (Καθαρά Δευτέρα) ώρα 19.00 με σημείο εκκίνησης και τερματισμού  την πλατεία Ελευθερίας. Οι διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι αθλητές θα είναι και σε περιοχές του Κέντρου των Σερρών και η διάρκειά τους είναι περίπου δύο ώρες.

Πρόκειται για αγώνες που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του Μεσογειακού Πρωταθλήματος Προσανατολισμού με διεθνείς συμμετοχές, σύμφωνα με τον οποίο ο αγωνιζόμενος με βοηθήματα ένα χάρτη και μια πυξίδα πρέπει με συγκεκριμένη αφετηρία και περνώντας από καθορισμένους σταθμούς ελέγχου να επανέλθει στο σημείο εκκίνησης.

9-3-16 agonesΔιοργανωτές των αγώνων Προσανατολισμού (Μεσογειακό Πρωτάθλημα Προσανατολισμού) είναι οι παρακάτω φορείς:

  • PWT Travel (Νορβηγία)
  • PWT Italy  (Ιταλία)
  • SIVEN (Βουλγαρία)
  • ZMAJ adventure (Σερβία)
  • SIVEN (Βουλγαρία)

Οι περιοχές στις οποίες θα διεξαχθούν οι αγώνες είναι στις τοποθεσίες Σέρρες, Άγιο Πνεύμα  Σερρών και στο Σάνι Χαλκιδικής.

Οι συμμετέχοντες είναι, 100 Σκανδιναβοί, 10 Έλληνες, 40 λοιποί (Βούλγαροι, Τούρκοι κλπ).

Τέτοιες διοργανώσεις πρέπει να ενθαρρύνονται και υποστηρίζονται αφού, αφενός τονώνουν τις τοπικές οικονομίες, αφετέρου προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προφίλ της περιοχής μας.