Μετά από 22 χρόνια υπουργοποιείται βουλευτής της ΝΔ στο ν.Σερρών

ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ-ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ-ΥΠΟΥΡΓΟΣΑναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διορίστηκε ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σπάζοντας την «κατάρα» της υπουργοποίησης βουλευτών της ΝΔ από το ν.Σερρών. Έπρεπε να περάσουν 22 χρόνια, καθώς τελευταίοι υπουργοί από το κόμμα της ΝΔ στο νομό ήταν οι κ.κ. Αχιλλέας Καραμανλής και Νίκος Κλείτος στην Κυβέρνηση του Κώστα Μητσοτάκη το διάστημα 1990-1992. Κατόπιν μεσολάβησε η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπου διετέλεσε υπουργός από το νομό ο κ. Γιάννης Ανθόπουλος. Στην Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή την 5ετια 2004-2009 δεν είχαμε υπουργοποίηση κανενός βουλευτή της ΝΔ (παρ’όλο που τα ποσοστά που παίρνει πάντα η ΝΔ στο νομό είναι στα υψηλότερα στην επικράτεια). Στη συνέχεια στην Κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου υφυπουργός Υγείας διετέλεσε ο κ.Μάρκος Μπόλαρης. Για να έρθει τώρα η σειρά του «αρχαιότερου» βουλευτή του νομού (εκλέγεται από το 1996) Θεόφιλου Λεονταρίδη ο οποίος υπουργοποιείται από τον Αντώνη Σαμαρά.
Ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Καρόλου Παπούλια, και παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, οι Θεόφιλος Λεονταρίδης, ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τριφίμων, και Νίκος Ταγαράς, ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.
Στη σύσκεψη του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο συζητήθηκε το ζήτημα των δύο αντικαταστάσεων των αναπληρωτών υπουργών, του Μάξιμου Χαρακόπουλου ο οποίος το Σάββατο παραιτήθηκε και του Σταύρου Καλαφάτη που ως γνωστόν έχει δηλώσει υποψηφιότητα για το δήμο Θεσσαλονίκης.
Παράδοση-Παραλαβή στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Στην προσπάθεια που καταβλήθηκε τους τελευταίους 22 μήνες για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα, αναφέρθηκε ο αρμόδιος υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής που πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα πριν λίγο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο κ. Τσαυτάρης ευχαρίστησε τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμο Χαρακόπουλο, για την πολύτιμη και καθοριστική βοήθειά του στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του πρωτογενούς τομέα και στην υποστήριξη των αιτημάτων των αγροτών.

«Πίστευα και πιστεύω στην αξία της πρωτογενούς παραγωγής και δεδομένων των συνθηκών και των αρμοδιοτήτων που μου δόθηκαν πετύχαμε αρκετά» είπε ο κ. Χαρακόπουλος, προσθέτοντας πως πολλές φορές η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στάθηκε απέναντι σε μέτρα που θα είχαν επιπτώσεις στον τομέα. «Η σταθερή στάση μας συνέβαλε καταλυτικά να αλλάξει άρδην η διάταξη για το γάλα προς όφελος του παραγωγικού δυναμικού» είπε ο κ. Χαρακόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Τσαυτάρη για τη συνεργασία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο αναπληρωτή υπουργό Θεόφιλο Λεονταρίδη.

«Ελπίζω να φανώ χρήσιμος και, σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, να πάμε μπροστά τη γεωργία και την κτηνοτροφία» δήλωσε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ευχαριστώντας τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του. «Η ευθύνη είναι τεράστια, ιδίως τώρα που μπαίνουμε στη νέα προγραμματική περίοδο. Με τη συνεργασία όμως όλων θα τα καταφέρουμε προς όφελος όλων» τόνισε ο κ. Λεονταρίδης.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Η ΝΟΔΕ ΣΕΡΡΩΝ εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια στον Βουλευτή του Νομού Σερρών κ Θεόφιλο Λεονταρίδη για την ανάληψη των καθηκόντων του ως Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης , στην κυβέρνηση της χώρας υπό την Πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά.
Η επιλογή στη θέση αυτή αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Νομό Σερρών, ειδικότερα στον ευαίσθητο χώρο της Αγροτιάς.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.
Με Φιλικούς Χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
της ΝΟΔΕ Σερρών
Θεόδωρος Καμπούρης

<

p>
Βιογραφικό Λεονταρίδη
Από αγροτική οικογένεια κατάγεται και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο οποίος γεννήθηκε στα Κάτω Πορόια του νομού Σερρών. Είναι πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επαγγελματικά ως πολιτικός μηχανικός δραστηριοποιήθηκε στην ακριτική περιοχή της Σιντικής του νομού Σερρών.
Από το 1990 ως το 1996 υπηρέτησε ως πρόεδρος της κοινότητας Κ. Ποροΐων, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος της ΝΟΔΕ Σερρών, αναλαμβάνοντας τομείς για την τοπική αυτοδιοίκηση. Πρώτη φορά εκλέχτηκε βουλευτής του νομού Σερρών το 1996 και έκτοτε επανεκλέγεται συνεχώς. Στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2000 και του 2009 έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012 συμμετέχει στις επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου, Οικονομικών Υποθέσεων και στην ειδική επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής.