Μεταξύ ΤΑΡ & ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ μια από τα… ίδια

Μεταξύ ΤΑΡ & ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ μια από τα… ίδια
Του
Στέλιου Ρακιτζή

Η συζήτηση της Δημοτικής Αρχής, των αρχηγών παρατάξεων και της Συντονιστικής Επιτροπής με τους εκπροσώπους της Διοίκησης του ΤΑΡ, αν και πολύωρη, ήταν στείρα χωρίς διάθεση για υποχωρήσεις από καμιά πλευρά.

Εξ άλλου η παραδοχή εκ μέρος της ηγεσίας του ΤΑΡ, πώς δεν υπάρχει θέμα κόστους για αλλαγή της όδευσης, αλλά υπάρχει εγκεκριμένη όδευση, έχει προκαλέσει τη μήνη των Καβαλιωτών, καθώς θεωρούν πως σε αυτή την περίπτωση κάτι άλλο υποκρύπτει η εμμονή του ΤΑΡ, να μην αποδεχθεί την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας για αλλαγή της όδευσης, όπως τουλάχιστον υποστήριξαν σε «πηγαδάκια» μεταξύ τους.

Ραντεβού στα χωράφια

«…Αν δεν αποδεχθούν να συσταθεί μια επιτροπή από καθ’ ύλη αρμόδιους επιστήμονες, για να εξετάσει την επι το βορειότερο (πάνω από τα υψώματα) όδευση του αγωγού, με πρόσωπα κοινά αποδεχτά, τότε το επόμενο ραντεβού θα είναι στα χωράφια…».

Με αυτή τη φράση το μέλος της Συντονιστικής επιτροπής κ. Μανώλης Κελαϊδάκης ήταν ιδιαίτερα σαφής σχετικά με τις προθέσεις των φορέων που στηρίζουν την αλλαγή της όδευσης, προδικάζοντας ουσιαστικά και τον τρόπο αντίδρασης της Συντονιστικής στην επιμονή της Διοίκησης του ΤΑΡ, να μείνει η όδευση του αγωγού όπως έχει.

Στο ερώτημα ποια θα είναι τα επόμενα βήματα της τοπικής κοινωνίας, κοινός  παρονομαστής στις απαντήσεις όλων των μελών της Συντονιστικής (Καλπακίδης, Κελαϊδάκης, Κωταϊδης, Αρσωνιάδη), είναι πως «…δεν ξέρω να σας απαντήσω καθώς θα συναποφασίσουμε όλοι μαζί γι αυτά…», ενώ για μάσκες που πρέπει να πέσουν μίλησαν Καλπακίδης και Κωταϊδης.