Μέτρα στο φράγμα της λίμνης Κερκίνης για την αντιπλημμυρική προστασία – Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Π.Ε. Σερρών

Μέτρα στο φράγμα της λίμνης Κερκίνης για την αντιπλημμυρική προστασία – Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου της Π.Ε. Σερρών

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 2Το μείζον ζήτημα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών ετέθη επί τάπητος στην έκτακτη σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων στην Πολιτική Προστασία που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης την Τετάρτη 11-02-2015.
Ο Γιάννης Μωυσιάδης και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Σερρών ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη λίμνη Κερκίνη, όπου παρατηρείται αύξηση της στάθμης λόγω του μεγάλου όγκου νερού που έχει εισρεύσει το τελευταίο διάστημα από την γειτονική Βουλγαρία.
«Η στάθμη της λίμνης έχει ανέβει πολύ περισσότερο απ’ ότι προβλέπεται αυτή την περίοδο. Για να θωρακίσουμε την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και να αποφύγουμε ενδεχόμενα πλημμυρικά φαινόμενα σε περίπτωση που δεχτούμε νέα απότομη εισροή υδάτων από τη γείτονα θα πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα» τόνισε ο Γιάννης Μωυσιάδης.
Φραγμα Κερκίνης-002Ο Αντιπεριφερειάρχης υπογράμμισε πως για την αποσυμφόρηση της λίμνης και την σταθεροποίηση της στάθμης της σε επίπεδα που δεν θα εμπνέουν ανησυχία, θα γίνεται ελεγχόμενο άνοιγμα των θυροφραγμάτων της, στο πλαίσιο πάντα των δυνατοτήτων που υπάρχουν ώστε να μην προκληθούν σοβαρά προβλήματα στον κάτω ρου του Στρυμόνα.
Παράλληλα, ο Γιάννης Μωυσιάδης ζήτησε τη συνδρομή των δήμων προς την κατεύθυνση αποκατάστασης των αναχωμάτων στις περιοχές τους, στα σημεία όπου υπάρχει ανθρώπινη παρέμβαση, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση και συνεργασία.
Από την πλευρά τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δήλωσαν την ετοιμότητά τους για συνδρομή τους όπου αυτή κριθεί απαραίτητη, ενώ οι παριστάμενοι δήμαρχοι έθεσαν και το ζήτημα της σύνταξης μιας ολοκληρωμένης μελέτης για την αντιπλημμυρική προστασία του νομού, έτσι ώστε να προχωρήσουν έργα που θα μας θωρακίζουν. «Στο πλαίσιο του συνολικού σχεδίου διαχείρισης των πλημμυρών έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της μελέτης και ήδη έχουμε περάσει στο δεύτερο στάδιο με την ανάθεση σε ιδιώτη , ώστε να προχωρήσουν όλα όσα πρέπει να γίνουν» δήλωσε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μαμαρίκας ο οποίος έδωσε το παρόν στη σύσκεψη.
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 1Στην έκτακτη σύσκεψη συμμετείχαν :
Γιάννης Μωυσιάδης-Αντιπεριφερειάρχης Σερρών
Αθανάσιος Μασλαρινός -Περιφερειακός Σύμβουλος
Παναγιώτης Σπυρόπουλος – Περιφερειακός Σύμβουλος
Αθανάσιος Μπασδάνης -Περιφερειακός Σύμβουλος
Δημήτρης Νότας Δήμαρχος Εμμανουήλ Παπά
Κώστας Μελίτος Δήμαρχος Αμφίπολης
Ηλίας Γκότσης Αντιδήμαρχος Σερρών
Νίκος Καδής Αντιδήμαρχος Βισαλτίας
Γεώργιος Σαμαράς- Δήμος Σερρών
Δημήτρης Μπούσιος, Αλέξανδρος Κολτσακλής-Δήμος Ηράκλειας
Δημήτρης Ντώνες-Δήμος Νέας Ζίχνης
Γιώργος Ράπτης-Δήμος Σιντικής
Αθανάσιος Μπαζδάνης – Δήμος Εμμανουήλ Παπά
Δημήτρης Μικρός- Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών
Σωτήρης Δημητράκης-Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών
Δημήτριος Ταουσιάνης-Εκπρόσωπος 10ου Συντάγματος Σερρών
Χρήστος Μαμαρίκας- Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης
Μιχάλης Καρακώτσογλου, Ελισσάβετ Τσιβούλα – Πολιτική Προστασία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης
Γιώργος Καραγιαννίδης, Άννα Γκαρέτσα- Πολιτική Προστασία Π.Ε.Σερρών
Παναγιώτης Αναστασιάδης. Κωνσταντίνος Σαμαράς, Γεώργιος Γασπαρίδης-Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Σερρών
Κωνσταντίνος Ζάβος- Δασαρχείο Σερρών
Φίλιππος Στογιάννου – Δασαρχείο Νιγρίτας
Χριστόδουλος Καραπαναγιωτίδης – Δασαρχείο Σιδηροκάστρου
Κωνσταντίνος Συμεωνίδης – Διεύθυνση Δασών Σερρών
Στυλιανός Μιχαηλίδης- Διεύθυνση Υδάτων Π.Κ.Μ
Νεκταρία Μενούνου- Διεύθυνση Υδάτων Π.Κ.Μ.
Θεόδωρος Ναζηρίδης- Φορέας Διαχείρισης λίμνης Κερκίνη
Κωνσταντίνος Στέφος , Κων/νος Τσιρογιάννης- ΓΟΕΒ Σερρών
Εκπρόσωπος 10ου συντάγματος Σερρών Ταουσιανης Δημήτριος