ΜΓΣ Πανσερραϊκός: Το 1ο Τουρνουά Ακαδημιών κατά Φτώχειας & Πείνας δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης

ΜΓΣ Πανσερραϊκός: Το 1ο Τουρνουά Ακαδημιών κατά Φτώχειας & Πείνας δείχνει το δρόμο της αλληλεγγύης
Ο Αντώνης Νικοπολίδης τιμησε με την παρουσία του το 1ο Τουρνουα κατά της φτώχειας και πείνας
Ο Αντώνης Νικοπολίδης τιμησε με την παρουσία του το 1ο Τουρνουα κατά της φτώχειας και πείνας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διοργάνωση του 1ου τουρνουά ακαδημιών ποδοσφαίρου κατά της φτώχειας και της πείνας, που διοργάνωσε ο Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός στο πλαίσιο των δράσεων για τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του και στηρίζει o UNPD, η FIFA και η UEFA, με πρεσβευτές καλής θέλησης τους βετεράνους, παγκοσμίου κλάσεως ποδοσφαιριστές, Ζινεντίν Ζιντάν και Ρονάλντο. Το πρωϊ του Σαββάτου 15/3 οι εγκαταστάσεις του ΕNΕRGΥ Sports Center πλημμύρισαν από παιδιά των ακαδημίων πδοσφαίρου του ν.Σερρών, που πήραν μέρος στο τουρνουά, ενώ εκατοντάδες κόσμου, κυρίως συγγενεις και φίλοι των παιδιών παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που οργάνωσαν οι άνθρωποι του ερασιτέχνη Πανσερραϊκού.

Επίσημοι καλεσμένοι, ο παλαίμαχος διεθνής γκολκίπερ Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση του ερασιτέχνη, και ο μοναδικός Έλληνας που συμμετείχε πριν από λίγες ημέρες στο φιλικό που έγινε στην Ελβετία με τους Ζιντάν και Ρονάλντο. Καθώς και ο Αγγελος Μπασινάς. Μάλιστα προσέφεραν την φανέλα που φορούσαν, και οι οποίες θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα θα δοθούν στην οικογένεια του νεαρού παίκτη των ακαδημιών του Πανσερραϊκού Αριστοτέλη Βαβούρη ο οποίος συνεχίζει να δίνει την μάχη του στο εξωτερικό, για να αναρρώσει από το ατύχημα που είχε πριν από περίπου ένα χρόνο

Ο Άντωνης Νικοπολίδης σε δηλώσεις είπε χαρακτηριστικά:

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης. Είναι η πρώτη εκδήλωση που γίνεται και στέλνει ένα μήνυμα ενάντια στην φτώχια και στην πείνα και εύχομαι να γίνει θεσμός. Εμείς εφόσον μπορούμε να συμμετέχουμε και να ενισχύουμε τέτοιου είδους δράσεις. Το ποδόσφαιρο στέλνει αυτό το παγκόσμιο μήνυμα μέσω των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, μέσω των ομάδων που οργάνωσαν ο Ρονάλντο και ο Ζιντάν και οι οποίοι παίζουν αγώνες ανα τον κόσμο»

«Τα παιδιά είναι το μέλλον. Είναι σημαντικό όχι μόνο τα παιδιά αλλά και οι γονείς, να συμμετέχουν σε αυτό που κάνουν τα παιδιά γιατί όπως ξέρετε οι γονείς παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο και νομίζω ότι πρέπει να είναι συμπαραστάτες αυτής της προσπάθειας, είτε τα παιδιά γίνουν επαγγελματίες είτε όχι. Πρέπει να σπρώξουμε τα παιδιά στον αθλητισμό γενικότερα».

Ο πρόεδρος του Ο.Π.Α.Κ.Π.Α Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης στις δηλώσεις του τόνισε:

«Είμαστε κοντά σε αυτούς που μας έχουν πραγματικά ανάγκη. Αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση του Ερασιτέχνη Πανσερραϊκού για μία ακόμη φορά και εύχομαι να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, με αυτή την δυναμική και να μας προσφέρει τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις. Εμείς από την πλευρά μας θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που γίνεται σε όλο το ερασιτεχνικό κομμάτι του αθλητισμού».

Από πλευράς Π.Σ.Α.Π βρέθηκε στην εκδήλωση ο ταμίας Σταμάτης Συρίγος ο οποίος και προσέφερε μία επιταγή των 500 ευρώ για τους σκοπούς της διοργάνωσης.

(φωτο από το panserraikara.gr)