ΜΓΣ Πανσερραϊκός-ΑΜΕΑ: Για δεύτερη χρονιά συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia

ΜΓΣ Πανσερραϊκός-ΑΜΕΑ: Για δεύτερη χρονιά συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia

Το boccia είναι παραολυμπιακό άθλημα στο οποίο αγωνίζονται αθλητές με τετραπληγία και μυϊκή δυστροφία.

Το παιχνίδι

Το μπότσια παίζεται ατομικά, σε ζευγάρια ή σε ομάδες των τριών. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να ρίξουν οι παίκτες την πλαστική μπάλα τους (χρώματος κόκκινου ή μπλε) όσο πιο κοντά μπορούν στη λευκή μπάλα – στόχο που καλείται “jack”.

Η λευκή μπάλα ρίχνεται πρώτη, ενώ στη συνέχεια οι ομάδες ρίχνουν εναλλάξ τις μπάλες τους.

Οι μπάλες προωθούνται με τα χέρια, τα πόδια, ή -εάν η αναπηρία του συμμετέχοντα είναι σοβαρή- με μία βοηθητική συσκευή.

Στο τέλος του κάθε γύρου, ο διαιτητής μετράει την απόσταση που έχουν οι μπάλες των ομάδων από τη μπάλα – στόχο και δίνει ένα βαθμό για κάθε μπάλα που είναι πιο κοντά στη μπάλα στόχο από τη κοντινότερη μπάλα του αντιπάλου. Η ομάδα ή παίκτης με την υψηλότερη βαθμολογία είναι νικητής στο τέλος του αγώνα.

Ο αριθμός των γύρων και οι μπάλες έχει στη διάθεσή της κάθε ομάδα εξαρτώνται από των αριθμό των συμμετεχόντων. Στο ατομικό παιχνίδι υπάρχουν 4 γύροι, και ο κάθε παίκτης έχει στη διάθεσή του 6 μπάλες. Στο παιχνίδι με ζευγάρια, οι γύροι παραμένουν τέσσερις ενώ ο κάθε παίκτης έχει στη διάθεσή του 3 μπάλες ανά γύρο. Όταν αγωνίζονται ομάδες των τριών, το παιχνίδι αποτελείται από έξι γύρους, ενώ κάθε παίκτης έχει στη διάθεσή του 2 μπάλες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Boccia 2017

Φέτος 9 με 14 Μαϊου πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Ολυμπιακό γυμναστήριο της πυγμαχίας στην Αθήνα. Το σύνολο των αθλητών που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα ανήλθε στα 135 άτομα.

Ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός ΑΜΕΑ συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με τρεις αθλητές:

Την Ιωάννα Βασιλειάδου, τον Ιωάννη Διχάλα και τη Μαρίνα Καραμπατζάκη.

Το τμήμα ΑΜΕΑ του ΜΓΣ Πανσερραϊκός πρωτοπορεί για ακόμη μια φορά δημιουργώντας ομάδα αθλητών που αγωνίζονται στο boccia και συμμετέχει με αξιώσεις στους αγώνες.