«Μια Ξεχωριστή Μέρα» με τον Σταύρο Ζαλμά & τη Δήμητρα Ματσούκα από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών «στ’ Αστέρια»

ΕΞΙ παραστάσεις στις Σέρρες 19,20,21 & 22 Ιανουαρίου στην κεντρική σκηνή των ΑΣΤΕΡΙΩΝ, την Παρασκευή στις 21.30 το βράδυ, το απόγευμα δύο παραστάσεις, στις 7 και 9.30  την Κυριακή στις 6.30 και στις 9 το βράδυ και Δευτέρα 22/01/2018 Ωρα : 20.00΄

«Μια Ξεχωριστή Μέρα» με τον Σταύρο Ζαλμά & τη Δήμητρα Ματσούκα από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών «στ’ Αστέρια»

«Μια Ξεχωριστή Μέρα» του Έττορε Σκόλα είναι η θεατρική παράσταση που ανεβαίνει στη κεντρική σκηνή του θεάτρου «ΑΣΤΕΡΙΑ» το τετραήμερο 19,20, 21 & 22 Ιανουαρίου 2018. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών με τον σεναριογράφο Αλέξανδρο Ρήγα στην οποία πρωταγωνιστούν ο Σταύρος Ζαλμάς και η Δήμητρα Ματσούκα.

Ζαλμάς-Ματσούκα

Συνέντευξη τύπου

Για το έργο και τους ρόλους που ενσαρκώνουν οι συντελεστές της παράστασης έδωσαν συνέντευξη τυπου την περασμένη Παρασκευή 12/1 στις Σέρρες, στη σκηνή του Θεάτρου «Αστέρια».

Σταύρος Ζαλμάς

Ο ηθοποιός Σταύρος Ζαλμάς που στην παράσταση ενσαρκώνει τον Γκαμπριέλε ξεκίνησε τη παρουσίαση του έργου λέγοντας:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε στα χέρια μας μια παράσταση η οποία σταδιοδρομεί με πολλή μεγάλη επιτυχία ήδη στη Θεσσαλονίκη και ξεκινάμε την περιοδεία σε πόλεις της Μακεδονίας»

Ζαλμάς-Ματσούκα

Ενώ για το έργο είπε χαρακτηριστικά:

«Το έργο μας είναι μια πολύ – πολύ τρυφερή ιστορία, μια συνάντηση δύο ανθρώπων που στην ουσία δεν έχουν να πουν τίποτε μεταξύ τους, σε ένα περιβάλλον φασιστικό του 1938 και θα περάσουν μια μέρα μαζί, θα ζυμωθούν μεταξύ τους, θα επικαλεστούν την αρχέγονη ανάγκη του ανθρώπου για επικοινωνία και συντροφιά, θα ανακαλύψουν τις αλήθειες τους, θα μοιραστούν τα μυστικά τους, θα κάνουν έρωτα και στο τέλος της ημέρας ο καθένας θα επιστρέψει εκεί που πρέπει να επιστρέψει, έχοντας όμως αλλάξει τον τρόπο που βλέπουν τη ζωή και τον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους».

Δήμητρα Ματσούκα

Η συμπρωταγωνίστρια του στην παράσταση Δήμητρα Ματσούκα (υποδύεται την Αντονιέτα) παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο είπε:

«Το έργο μας θεωρείται και είναι ένα από τα αριστουργήματα του Έττορε Σκόλα, ήταν μια δική μου ιδέα, γιατί πρόκειται για ένα θεατρικής σύλληψης δράμα, το οποίο μεταφέρθηκε με έναν πολύ ωραίο τρόπο από την σκηνοθέτιδα Άσπα Καλλιάνη.

Μιλάει για την ελευθερία, για την ειλικρίνεια με τον εαυτό μας και πράγματι πρόκειται για μια ανθρωποκεντρική ιστορία που έχει να κάνει με τη συνάντηση δύο ανθρώπων μοναχικών, μια συνάντηση που τη δική μου ηρωϊδα την Αντονιέτα της αλλάζει την κοσμοθεωρία».

Στην παράσταση εκτός από τους δύο πρωταγωνιστές συμμετέχουν και οι ηθοποιοί Αρτέμης Γαβριλούκ, Νίκος Νικολαϊδης και Γιώτα Ζερδεβά, οι οποίοι μίλησαν για την συνεργασία και τα μηνύματα που περνά μέσα από το έργο του ο συγγραφέας Έττορε Σκόλα.

Ζαλμάς-Ματσούκα

Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Δημήτρης Τσαλίκογκου

Παρών στη παρουσίαση και ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Δημήτρης Τσαλίκογκου, ο οποίος κάλεσε τους Σερραίους να παρακολουθήσουν την παράσταση σημειώνοντας πως η προπώληση γίνεται με τιμές εισιτηρίων ΔΗΠΕΘΕ.

Συνολικά θα δοθούν έξι παραστάσεις στις Σέρρες 19,20,21 & 22 Ιανουαρίου στην κεντρική σκηνή των ΑΣΤΕΡΙΩΝ, την Παρασκευή στις 21.30 το βράδυ, το απόγευμα δύο παραστάσεις, στις 7 και 9.30  την Κυριακή στις 6.30 και στις 9 το βράδυ και Δευτέρα 22/01/2018 Ωρα : 20.00΄

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ 12 EURO ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ «ΑΣΤΕΡΙΑ» ΤΗΛ.ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 2321054755 ΏΡΕΣ ΤΑΜΕΙΟΥ 11.00΄-13.00΄& 18.00΄- 21.00΄ ΚΑΙ ΣΤΟ VIVA.GR

«Μια Ξεχωριστή Μέρα»

  • Μετάφραση και διασκευή του έργου Αλέξανδρος Ρήγας,
  • Σκηνοθεσία: Άσπα Καλλιάνη,
  • Σκηνοθετική επιμέλεια: Λία Ασβεστά,
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Σταυροπούλου,
  • Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Μελισσινός,
  • Ηχητικός σχεδιασμός:  Κωστής Κόντος,
  • Ενδυματολόγος: Ελένη Μπλέτσα.
  • Παίζουν οι ηθοποιοί: Σταύρος Ζαλμάς, Δήμητρα Ματσούκα, Αρτέμης Γαβριλούκ, Γιώτα Ζερδεβά, Νίκος Κεπεσίδης, Νίκος Νικολαίδης, Λεωνίδας Χρυσομάλλης.