Μιχ.Τζελέπης: Οι απλήρωτοι λογαριασμοί νερού των Φυλακών Νιγρίτας, απειλούν την λειτουργία της ΔΕΥΑ Βισαλτίας

Μιχ.Τζελέπης: Οι απλήρωτοι λογαριασμοί νερού των Φυλακών Νιγρίτας, απειλούν την λειτουργία της ΔΕΥΑ Βισαλτίας

Τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν στην ομαλή λειτουργία της ΔΕΥΑ Βισαλτίας, λόγω των ανεξόφλητων λογαριασμών νερού των φυλακών Νιγρίτας, που ανέρχονται στο ποσό των 167.597,85 ευρώ, φέρνει στη Βουλή ο κ. Μιχάλης Τζελέπης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο βουλευτής Σερρών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ καλεί τον υπουργό να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση της οφειλής, επισημαίνοντας ότι λόγω του μικρού οικονομικού μεγέθους της ΔΕΥΑΒ, το χρέος των φυλακών Νιγρίτας προς την επιχείρηση καθιστά δυσβάστακτη τη λειτουργία της.

Ειδικότερα, ο βουλευτής αναφέρει:

 «Ιδιαίτερα υψηλά ποσά οφείλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προς τον Δήμο Βισαλτίας ως προς την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βισαλτίας, ο οποίος καλύπτει την παροχή νερού του Σωφρονιστικού καταστήματος της Νιγρίτας μέσω της ΔΕΥΑΒ, το κόστος της αντίστοιχης παροχής νερού ανέρχεται στα 167.597,85 ευρώ έως 31/12/2017. Επιπροσθέτως, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το ποσό αυτό είναι υπέρμετρα μεγάλο για την συγκεκριμένη ΔΕΥΑΒ, της οποίας ο Τακτικός Προϋπολογισμός είναι αρκετά συρρικνωμένος και η μη εξόφληση του ποσού αυτού μπορεί να οδηγήσει και στην αδυναμία συνέχισης της λειτουργία της».

Γίνεται άμεσα αντιληπτό, κατά τον κ. Τζελέπη, ότι αποτελεί πια επιβεβλημένη ανάγκη η κάλυψη των εν λόγω οφειλών δεδομένου ότι η ΔΕΥΑΒ έχει χτυπήσει πια «κόκκινο», λόγω των προαναφερόμενων υπέρογκων ανεξόφλητων ποσών του Σωφρονιστικού καταστήματος Νιγρίτας στην ΔΕΥΑΒ.

Για τους παραπάνω λόγους, ο βουλευτής ζητάει από τον Υπουργό να τον ενημερώσει εάν προτίθεται να προβεί σε Νομοθετική ρύθμιση για την κάλυψη των προαναφερόμενων ανεξόφλητων οφειλών, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει σε αυτήν την περίπτωση ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα για την έκδοση αυτής της ρύθμισης και πόσο άμεσα αναμένεται να εκδοθεί, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο ποσό της οφειλής προς την ΔΕΥΑΒ είναι ιδιαίτερα υψηλό και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ως προς την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της.

Τέλος, ο κ. Τζελέπης αιτείται από τον υπουργό να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να δοθεί προκαταβολή-έναντι στην ΔΕΥΑΒ.