Μιχάλης Τζελέπης: Αιτούμαι για τον Ν. Σερρών η ΕΕΤΑΑ να εγγράψει στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά για τα οποία έχει εκδώσει voucher

Ανακοίνωση του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών για τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς

Μιχάλης Τζελέπης: Αιτούμαι για τον Ν. Σερρών η ΕΕΤΑΑ να εγγράψει στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά για τα οποία έχει εκδώσει voucher

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων δικαιούχων εγγραφής μέσω ΕΣΠΑ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς (voucher) στον Ν. Σερρών προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η αριστερή κοινωνική ευαισθησία φέρει τις υπογραφές τριών Υπουργών κ.κ. Κουρουμπλή- Φωτίου-Χαρίστη, και οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο πλέον την ελληνική οικογένεια. Σήμερα, 36.769 δικαιούχα τέκνα βρίσκονται εκτός παιδικών σταθμών πανελλαδικά, και στον Νομό Σερρών ένα στα τρία παιδιά περίπου έμεινε εκτός προγράμματος, παρά το γεγονός ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις. Μία ακόμη πρωτοτυπία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  είναι η μείωση κατά 5% του “voucher”.

 Επίσης, πετσόκοψε κατά 500 ευρώ το ποσό για τις υπηρεσίες στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρίες (Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α.). Αυτή η κοροϊδία και η εξαπάτηση εις βάρος των παιδιών και των γονέων θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Πληθαίνουν οι καταγγελίες επιτυχόντων γονέων για “Γολγοθά” ενεργοποίησης του “voucher”, με συνέπεια κάποιοι από τους επιτυχόντες να εξομοιωθούν τελικά με αποτυχόντες, να μη βρουν δηλαδή θέση σε καμία δομή. Αυτό οφείλεται  στο γεγονός ότι η ΕΕΤΑΑ εξέδωσε περισσότερα voucher από τις θέσεις που αντιστοιχούσαν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Ν. Σερρών.

Επειδή, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί επίσης, δεν γνωρίζουν την μοριοδότηση του κάθε παιδιού ξεχωριστά, παιδιά με περισσότερα μόρια σήμερα βρίσκονται εκτός εγγραφής, ενώ έχουν εγγραφεί παιδιά με λιγότερα μόρια.

Αιτούμαι για τον Ν. Σερρών να μεριμνήσει η ΕΕΤΑΑ ούτως ώστε να εγγραφούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς όλα τα παιδιά για τα οποία έχει εκδώσει voucher, ειδάλλως να γίνουν οι εγγραφές με πραγματικούς όρους  διαφάνειας.

Αυτή η Κυβέρνηση το μόνο που πετυχαίνει καθημερινά είναι την εξόντωση και την απόγνωση των πραγματικά οικονομικά ασθενών πολιτών και την ενίσχυση των πραγματικά εχόντων.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία. Είναι τεράστιο πλέον το πολιτικό ζήτημα που προκύπτει από τα αποτελέσματα αυτά και θα αναδειχθεί και θα διερευνηθεί και διά μέσω των Κοινοβουλευτικών διαδικασιών».