Μιχάλης Τζελέπης: «Αναξιόπιστος για ακόμη μία φορά ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το θεμα των διοδίων στον Προμαχώνα»

Μιχάλης Τζελέπης: «Αναξιόπιστος για ακόμη μία φορά ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το θεμα των διοδίων στον Προμαχώνα»

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης παρ’ όλες τις Κοινοβουλευτικές ενέργειες που προέβη για την «απαλλαγή καταβολής διοδίων των κατοίκων των Τοπικών Κοινοτήτων Αγκίστρου και Προμαχώνα καθώς και του Φαρμακείου στο Συνοριακό Σταθμό Προμαχώνα από τον νεοϋφιστάμενο σταθμό διοδίων της περιοχής»

και παρά την απάντηση που έλαβε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ», ότι θα μεριμνούσαν για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων που χρήζουν αντιμετώπισης, καμία ενέργεια δεν έχει δρομολογηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση.

Με βάση τα παραπάνω, ο Βουλευτής προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η ασυνεννοησία, η υπεκφυγή, η μετάθεση των ευθυνών από τον Υπουργό στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΑΕ, η απραξία έχουν εξοργίσει πλέον τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων Αγκίστρου και Προμαχώνα.

Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις που έδωσε εγγράφως ο Πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ότι θα δει το ζήτημα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Ενώ, ο κ. Σπίρτζης, γνωρίζοντας το θέμα, μπορούσε να υπογράψει Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό ειδικού συστήματος απαλλαγής επί των τελών των διοδίων, μέχρι σήμερα σφυρίζει αδιάφορα.

Αντί να επιβραβεύουμε τους ακρίτες που φυλάνε τα σύνορα της χώρας, αντί να προσπαθούμε να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους, η Κυβέρνηση με την αδιαφορία της, τους τιμωρεί, τους εξωθεί από την περιοχή.

Ο εμπαιγμός αυτός πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Καλώ τον κ. Υπουργό να δώσει άμεσα λύση στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων των τοπικών περιοχών Αγκίστρου και Προμαχώνα.

Δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω τις Κοινοβουλευτικές ενέργειες για την οριστική επίλυση του ζητήματος αυτού και θα είμαι αρωγός στην προσπάθεια των κατοίκων των δύο ακριτικών χωριών του Νομού μας».