ΜΙΚΡΑ και ΚΑΚΑ: Κωλοτούμπες, συλλαλητήρια και… έπαινοι!

ΜΙΚΡΑ και ΚΑΚΑ: Κωλοτούμπες, συλλαλητήρια και… έπαινοι!

@ Προς τους τρείς Επισκόπους του νομού Σερρών. Με ικανοποιεί αφάνταστα η κωλοτούμπα σας. Οι καλοί Χριστιανοί, από διώκτες και μακελάρηδες, κάθε αρχαιοελληνικού και της ύστερης αρχαιότητας, τώρα υπερασπιστές της Μακεδονίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

@ Δεν αρκεί να τους πείς το αυτονόητο πως … αιδώς Αργείοι. Είναι πολύ πιο μεγάλο το πρόβλημα και έχει να κάνει με το βαθύ κράτος και την ιδιοκτησιακή αντίληψη γι αυτό, τη νομή της εξουσίας σε επισκοπικά βιλαέτια, τον σεχταρισμό, την συμπόρευση ενός σκοταδιστικού μεσαιωνικού βυζαντινισμού με την δωσίλογη ακροδεξιά και άλλα.

@ Πάλι καλά που δεν εγένετο και μια θυσία στον Δία και στην υπόλοιπη θεϊκή κομπανία του Ολύμπου. Το ζητούμενο θα ήταν, αν έβλεπαν τα σπλάχνα του εριφίου, πως θα το εξηγούσαν στο πόπολο…

@ …δηλαδή ποιες θα είναι οι εξελίξεις χωρίς λύση στο Σκοπιανό, με 120 και πλέον χώρες να αποκαλούν επίσημα και αναγνωρισμένα τα Σκόπια, σκέτα νέτα Μακεδονία.

@ Επειδή εκεί που στέκονται, πιο δεξιά είναι …τοίχος, καλό είναι να θυμούνται οτι η σχισματική Εκκλησία της FYROM μετονομάζεται σε «Αρχιεπισκοπή Αχρίδος», εντασσόμενη πλήρως στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

@ Το εκκλησιαστικό είναι απο τις σοβαρότερες πτυχές του ονοματολογικού και μέρος των διεκδικήσεων και των «σλαβομακεδόνων» και της Βουλγαρικής Εκκλησίας. Μάλιστα η τελευταία ήταν η πνευματική στήριξη των βουλγάρων κομιτατζήδων

@ Οι μητροπολίτες δε στην ΠΓΔΜ που διαφωνούν με την λύση που δόθηκε συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους και μου θυμίζουν τους δικούς μας άκαπνους «μακεδονομάχους».

@ Η κυβέρνηση Τσίπρα γνώριζε από την αρχή του χρόνου ότι το εκκλησιαστικό  θα έχει θετική κατάληξη. Όχι όμως το εκκλησιαστικό μεταξύ Ιερωνύμου και Βαρθολομαίου.

@ Όσο για την επίσημη παρουσία του Επιμελητηρίου, στο ενθάδε συλλαλητήριο, πολύ θα ήθελα να μάθω το βάθος της μελέτης που το οδήγησε να ασπάζεται την εσωστρέφεια και τη μιζέρια.

@ Αλήθεια ο γνωστός δημοκράτης τηλεβιβλιοπώλης κ Βελόπουλος θα κατεβεί με το ΚΚΕ? Φιλοσοφικό το ερώτημα, διότι την ίδια θέση έχουν περι των λόγων καταψήφισης της όποιας συμφωνίας για το Σκοπιανό.

@ Διότι την ίδια μορία εξέφρασε και ο κ Κουμουτσάκος που παρ’ όλο ότι θήτεψε δίπλα στον Μολυβιάτη, δεν έμαθε πως η σιωπή είναι χρυσός, ιδίως αν είναι να υπεραμυνθείς έναν ολίγιστο Κούλη.

@ Πόσο άλλο να αγωνιστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλοντας να πείσει πως δεν ξέρει που νυχτώνει? Νομίζει ο αυτοδημιούργητος πως η ακροδεξιά είναι δεξαμενή ψήφων, Γι αυτό στηρίζει τα εθνικιστικά συλλαλητήρια.

@ Δεν του είπε κανείς πως με τον Αντώνη και τον Άδωνη έχουν μετατρέψει τη ΝΔ, σε δεξαμενή ψήφων της Χρυσής Αυγής? Τα συλλαλητήρια εκεί οδηγούν τα ψηφαλάκια Κούλη!

@ Τα πολλά και ταυτόχρονα συλλαλητήρια που έγιναν προχθές για το Μακεδονικό, δείχνουν ότι  οι διοργανωτές έχουν ένα δίκτυο ή μάλλον θέλουν να φτιάξουν ένα δίκτυο σε όλη την βόρεια Ελλάδα, ειδικά στην Μακεδονία.

@ Και δεν αποκλείεται να το πετύχουν. Να δούμε ποιος θα έχει τα περισσότερα οφέλη απ αυτό το δίκτυο ενόψει των εκλογών του 2019. Μην πιστεύετε ότι είναι τόσο φανερό…

@ Το βέβαιο είναι τα οφέλη πρωτίστως θα τα έχει η ακροδεξιά και δη η εκτός …τερέν ευρισκόμενη. Η ΝΔ θα πάρει …άντε να μη το πώ. Και αν πάρει θα είναι με απόλυτη …υποδούλωση. Θα θυμίζει Τσολάκογλου.


Άσχετο, Συγχαρητήρια στην Χρύσα Βούρκου που εργάζεται στη Γραμματεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών,  για την άψογη εξυπηρέτηση των μετόχων, στην Γενική Συνέλευση της Τράπεζας, που ήθελαν να εκφράσουν την άποψή τους για τα θέματα της συνεδρίασης.


@ Στο Τορίνο της Ιταλίας συναντιέται από χθές  έως και τις 10 Ιουνίου η περιβόητη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και μεταξύ των συμμετεχόντων ξεχωρίζει μια επιφανής ελληνική παρουσία, τρομάρα μας…

@ Καλέ αυτή, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του αυτοδημιούργητου προέδρου της ΝΔ, που γεννήθηκε μετά το 63 και δεν ξέρει για τον Λαμπράκη, αλλά ξέρει οικογενειακά για τις δολοπλοκίες της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.

Ο Έλλην τσίφτης πολιτικός θα πάει από το Μόναχο κατευθείαν στο Τορίνο. Θα αργήσουμε όμως να μάθουμε ποιους συνάντησε και τι είπε. Έτσι είναι αυτή η Λέσχη. Δεν προδίδει ούτε τους γελωτοποιούς της, σαλτιμπάγκους της πολιτικής.

@ Καθώς μας προέκυψε ο Κούλης να μη ξεχάσουμε να τον συγχαρούμε για τον ρόλο του …τσολιά που ανέλαβε, Ευρισκόμενος στο Μόναχο, (εκεί σιμά είναι και το καπηλειό του Αδόλφου) είπε πως η χώρα μας πληρώνει την αναξιόπιστη, όπως τη χαρακτήρισε κυβέρνηση.

Μια ζωή πατριώτης!. Γι αυτό πήρε το σπίτι του Βολτέρου στο Παρίσι. Και αυτοί οι Παριζιάνοι, βρε αδελφέ, σε αυτόν βρήκαν να το πουλήσουν? Ουδείς σεβασμός στην ιστορία τους?

@ Βρήκε λοιπόν την ευκαιρία να εξαγάγει την ημιμάθειά του, λέγοντας, ότι η ρύθμιση του χρέους είναι αναγκαία αλλά όχι ικανή, καθώς η πραγματική λύση είναι οι γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης. Σαν αυτή που είχε η ΝΔ και πρόκοψε ο τόπος.

@ Την ίδια ώρα και χωρίς μνημόνια και ΔΝΤ, ο Ιταλός πρωθυπουργός και καθηγητής οικονομικών, Τζουζέπε Κόντε δήλωνε «Θέλουμε να διαπραγματευθούμε τη σταδιακή μείωση του χρέους. Θα πρέπει να δούμε πώς θα το πετύχουμε».

@ Όταν όμως κάθεσαι Κούλης και ακούς τον εμπαθή και ακροδεξιό Αντώνη τέτοια γράμματα θα μάθεις. Να φωνάζεις και συ το «Εγέρθητο»!!!

@ Αν κάτι ενοχλεί την επίγονο του Αδόλφου, την κατά κόσμο φράου Μέρκελ, είναι ότι μετά τον Τσίπρα, τώρα και οι Ιταλοί δεν την αφήνουν να καταστρέψει για τρίτη φορά την Ευρώπη, μέσα σε 100 χρόνια.

@ Η φύρερ του Δ Ράϊχ φράου Μέρκελ, αντιλαμβάνεται ότι ο κλοιός της αμφισβήτησης, του αποκρουστικού οικοδομήματος, που στήθηκε από το Βερολίνο, σφίγγει.

@ Γι αυτό δείχνει να υιοθετεί και το Βερολίνο, τη μετεξέλιξη του ESM, σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, αλλά και η προώθηση αναπτυξιακών δράσεων, ένα είδος ευρωπαϊκού «σχεδίου Μάρσαλ».

@ Όλα αυτά, ποτελούν προτάσεις, που επίμονα, εδώ και πολλά χρόνια, κατέθετε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λοιδορούμενος από διάφορους δεξιούληδες «ευρωλάγνους». Τώρα? Καλός ο Προκόπιος?


Άσχετο, αλλά τα καλά να λέγονται. Τα συγχαρητήρια ημών και πολλών ακόμη στον γιατρό Ιωάννη Μάλλια και στη νοσηλεύτρια Ελένη Κόπανου, για την συστηματική, με επιμονή και υπομονή δουλειά προς τους ασθενείς στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

@ Μια και είπαμε την καλή κουβέντα ας πούμε και μια δεύτερη. Συγχαρητήρια αξίζει και η Κική Μιχαηλίδου, προϊσταμένη στο γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας του Νοσοκομείου Σερρών. Ακούραστη.


@ Την επίσκεψη του Επιτετραμμένου της Πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν κ. Αλίεφ περιμένουν στα Τενάγη των Φιλίππων για να δεί τα καμώματα της Κ/Ξ του ΤΑΡ. Την ίδια ώρα στην Ιταλία, λένε όχι στον ΤΑΡ!!!

@ Επικρίθηκε  για τις …άκομψες δηλώσεις του για την ΑΟΖ ο Πάνος Καμμένος , αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό είναι το ζήτημα. Η Τουρκία που συνεχώς απειλεί, δεν θέλει να δει την ανακήρυξη ελληνικής ΑΟΖ.

@ Μόνο που η Αθήνα δεν μπορεί να ακούει μόνο απειλές. Πρέπει κάπως να απαντά. Ας περιμένουμε λοιπόν…

@ Άσχετο Νο3: Γιατί κ Τσίπρα αφήνεται αυτόν τον πολιτικό γελωτοποιό και επιστήθιο φίλο σας κ Νίκο Καρανίκα να σας κάνει ρεζίλι? Τρολάρει εσένα, τον εαυτό του, την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ, ως τηλεπερσόνα σε μεσημεριάτικο. Νισάφ!!!

@ Μη ξεχάσετε!! Tην επόμενη Πέμπτη 14 Ιουνίου η οικοδέσποινα Ρωσία υποδέχεται την Σαουδική Αραβία, στο εναρκτήριο παιχνίδι του φετινού Μουντιάλ.

–       Πατερούλη Στάλιν τι πιστεύεις ότι θα γίνει?

–       Παιδί μου θα κερδίσει η Ρωσία, το ΚΚΕ και σιμά ο …Βελόπουλος