ΜΙΚΡΑ & ΚΑΚΑ: Αξίζουν το… σταύρωμα!

ΜΙΚΡΑ & ΚΑΚΑ: Αξίζουν το… σταύρωμα!

@ Ο Ρουβίκωνας έδειξε ότι παίζει παιχνίδι λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές. Όλες οι ενέργειες του είναι σκόπιμες, με στόχο να θίξουν την κυβέρνηση και μόνο την κυβέρνηση.

@ Η «επίθεση» στη Βουλή, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Και αυτό φαίνεται να το αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση, έστω και με καθυστέρηση.

@ Οι μπογιές στην Βουλή θίγουν το ελληνικό κράτος, θίγουν την δημοκρατία και στόχο έχουν να «αποδείξουν» ότι η Πολιτεία είναι ανήμπορη να αντιδράσει.

@ Έως τις εκλογές δεν μπορεί να συμβεί κάτι δραστικό, αλλά μετά την Κυριακή πρέπει πλέον το κράτος να δείξει μηδενική ανοχή σε αυτούς που προσπαθούν να το ευτελίσουν.

@ Πολλές μ@λ@κές είπε εσχάτως ο Κούλης ο επονομαζόμενος και «κρατικοδίαιτα αυτοδημιούργητος», όπως η οικογενειακή του παράδοση επιβάλει, αλλά θα σταθούμε στα περί της 13ηςσύνταξης, που χαρακτήρισε επίδομα.

@ Ας μας πεί ο Κούλης ο πορφυρογέννητα αυτοδημιούργητος, που δούλεψε(!) στην ΕΤΕ τον κόσμο όλο, τι θα κάνει αυτός με την 13η σύνταξη?

@ Τρία τινά μπορεί να κάνει και ας μας πεί ποιο. α) να την κόψει, β) να την κρατήσει ίδια, όπερ ως επίδομα και γ) να την αυξήσει.

@ Φυσικά δεν χρειάζεται να είναι Πρωθυπουργός για να μας πεί το γνωστό …τσιμέκορδου. Ας μας πεί από τώρα ποιο θα κάνει ως Πρωθυπουργός. Διότι ως αντιπολίτευση κάκαρα αρχηγός θα μείνει.

@ Και αυτά που είπε για ψυκτικούς από το Περιστέρι, ή για κομμώτριες από το Πέραμα, ή για μπογιατζήδες από την Κοκκινιά ή για γύφτους από τα Λιόσια, δεν του ξέφυγαν!

@ Απλά ως γνήσιος νεοφιλελές Βεμπερ-λιστής και παρακολούθημα της ακροδεξιάς, θέλει την ταξική διαφορά και όχι μόνο ως …φυσικό φαινόμενο.

@ Θέλει ακόμη και στις περιοχές της Αθήνας να υπάρχουν ταξικά σύνορα. Αυτά μόνο μπορεί να εγγυηθεί ότι θα τα κρατήσει ασφαλή.

@ Στο Κολωνάκι, στην Εκάλη, στο Παλαιό Ψυχικό, στην Κηφισιά, στη Δροσιά, στη νεογκλαμούρική Γλυφάδα και Βούλα, δικαίωμα κατοικίας να έχει μόνο η κρατικοδίαιτη οικονομική ελίτ. Στου Μπίθουλα, η φτωχολογιά.

@ Δεν είναι μόνο ο ασυμμάζευτος σε γκάφες Κούλης. Υπάρχουν και πολλοί άλλοι πίσω από αυτόν. Ο Αυγενάκης αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ανιστόρητου και πονηρού, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

@ Μίλησε ο βαψομαλιάς και με τετράνυχο στις τρίχες πάνω στο ακατοίκητό του, πως υπάρχει φόβος για νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος. Μπά!!! Το 1961 μας θύμισε όταν η δεξιά τις είχε αναγάγει σε …επιστήμη.

@ Σωστά του απάντησε ο καλός φίλος Νίκος Ξυδάκης λέγοντας: «Οι δηλώσεις περί ‘νοθείας’ είναι δείγμα λύσσας μιας παρασιτικής ελίτ που θέλει να κάνει ρεσάλτο στην εξουσία.»

@ Αλήθεια κυρ Κούλη που τον κάλυψες οι εκλογικοί νόμοι της δεξιάς δεν είναι μια έμμεση νοθεία της λαϊκής βούλησης, υπέρ της μειοψηφίας των λίγων? Και οι 50 έδρες μπόνους δεν είναι «βία και νοθεία»?

@ Αμ το άλλο? Θυμάστε τι είχε γίνει την δεκαετία του 2000 με την έδρα μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (Αχιλλέα Καραμανλή και Στάθη Κουτμερίδη)?

@ Παρά τις αποφάσεις ΣτΕ και εκλογοδικείου ακυρώθηκαν με ερμηνευτική διάταξη τα λευκά ψηφοδέλτια!!! Αμαν νοθεία. Τουμπεκί ψιλοκομμένο, από τον τότε ταμπή Αυγενάκη.

@ Το κακό με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως θα μπορούσε να είχε καταργήσει τον εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής και του μπόνους, από την άνοιξη του 2015. Έτσι θα είχαμε εκλογές το 2019 με απλή αναλογική. Και δεν είναι το μοναδικό του λάθος.

@ Το κακό είναι επίσης ότι δεν αξιοποίησε σε Ελλάδα και κόσμο τα σημεία και τέρατα που ομολογεί ότι διέπραξε το ΔΝΤ εις βάρος της χώρας και με την βοήθεια προθύμων…

@ Να εξηγούμαστε. Οι «πρόθυμοι» δεν είναι γερμανοτσολιάδες κατ’ εμάς, αλλά αν οι ίδιοι «πρόθυμοι» έτσι αυτοπροσδιορίζονται ή η άπονη ζωή έτσι τους προσδιορίζει, δικό τους πρόβλημα.

@ Πάντως για μία ακόμα φορά το ΔΝΤ ομολογεί κυνικά ότι έκανε  σειρά λαθών σε ότι αφορά την ελληνική κρίση. Μόνο που το λάθος ήταν …σκόπιμο, αφού ομολογείται πως μοναδικός στόχος ήταν η ΣΩΤΗΡΙΑ των ευρωπαϊκών τραπεζών.

@ Το  ΔΝΤ παραδέχεται  για πρώτη φορά με σαφήνεια,  ότι η καθυστέρηση της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους λειτούργησε κυριολεκτικά σαν σανίδα σωτηρίας για τις τράπεζες της Ευρωζώνης.

@ Αυτό συνέβη, καθώς την κρίσιμη διετία 2011-2012,  η χώρα μας αποπλήρωσε ομόλογα αξίας 50 δισ. ευρώ, τα οποία βρισκόταν ως επί το πλείστον στη δικαιοδοσία ευρωπαϊκών τραπεζών.

@ Στην σχετική Έκθεση του ΔΝΤ μάλιστα, επισημαίνεται ότι η καθυστέρηση της αναδιάρθρωσης του χρέους υπονόμευσε τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και την αποτελεσματικότητα του «κουρέματος» του χρέους (PSI).

@ Μετά αυτό, πρέπει να απολογηθούν και οι υπέρμαχοι του PSI στην Ελλάδα το 2012, αντί να κουνούν τους παχουλούς δείκτες της δεξιάς τους, προς ΣΥΡΙΖΑ πλευρά.

@ Το ΔΝΤ παραδέχεται το έγκλημα εις βάρος της χώρας μας αλλά ακόμα και σήμερα δεν θέλει να δει την Ελλάδα να αποπληρώνει τα δάνεια της πρόωρα για να πέσουν τα επιτόκια.

Στην αντάρα χαίρεται ο λύκος και όχι μόνο.

Έν μέσω εκλογών και τις ημέρες πληρωμής των συνταξιούχων, επέλεξε η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει το κατάστημα της στις Σέρρες, επι της οδού 29ης Ιουνίου, προκειμένου να μειώσει τον τομέα της λιανικής, όπως λέγεται η εξυπηρέτηση καταθετών και επαγγελματιών και να «βοηθήσει» τους υπαλλήλους σε εθελούσια έξοδο.

Κλείνει λοιπόν σήμερα ένα κατάστημα που εξυπηρετούσε χιλιάδες πολίτες και ήταν η βιτρίνα μιας Τράπεζας με κοινωνικό πρόσωπο. Κλείνει «κρυφά» εν μέσω εκλογών για να μη αντιδράσουν οι φορείς της πόλης. Κλείνει γιατί έχουμε …o tempora, o mores στο Τραπεζικό σύστημα, που ο ελληνικό λαός ανακεφαλαιοποίησε…

Εμείς ως πολίτες Σερρών και πελάτες του εν λόγω καταστήματος της Τράπεζας, ευχαριστούμε τον διευθυντή και τον υποδιευθυντή του καταστήματος κκ Δημήτρη Ανανιάδη και Ζαχαρία Σούζα, καθώς και τους συνεργάτες τους για την επι πολλά χρόνια συνεπή και καλόκαρδη εξυπηρέτηση όλων ημών των Σερραίων.

@ Το κακό με την Φώφη και τον πολυπράγμονα Σταύρο, είναι ότι είναι αμφότεροι ανιστόρητοι. Το βιβλίο λέγεται «Μητσοτακέϊκο». Ας το διάβαζαν εγκαίρως.

@ Πολιτικός τυχοδιωκτισμός και πολιτικός αμοραλισμός. Δύο έννοιες σχεδόν ταυτόσημες και απόλυτα ίδιες ως προς το αποτέλεσμα και πάντα εις βάρος των ευκολόπιστων της εκλογικής βάσης.

@ Το βλέπουμε και εδώ στην μικρή Σερραϊκή κοινωνία με τις Δημαρχιακές υποψηφιότητες. Κοντοί στύλοι, στις τέντες στέγασης ιδεών και παραγωγής πολιτικής. Έχουν νιονιό μόνο για νομή και διαχείριση της εξουσίας. Τουλάχιστον η συντριπτική τους πλειοψηφία.

@ Όταν υπάρχει αχαλίνωτος εγωκεντρισμός και ναρκισισμός, βρίσκει άμεσα γόνιμο έδαφος η ανάπτυξη του πολιτικού αριβισμού. Γι αυτό βλέπουμε άτομα …περιορισμένης ευθύνης να αποδέχονται προτάσεις για πολιτικό ρόλο.

@ Προτάσεις προερχόμενες από εγκλωβισμένους φορείς ή κοινωνικές ομάδες σε αδιέξοδα, που δημιούργησε η οκνηρία και τα αλλότρια ενδιαφέροντα των δήθεν ταγών τους.

@ Έτσι οι «διπλωμάτες» χειροκροτητές των αντιπάλων και με μοναδικό πολιτικό προσόν τις «σέλφι», οδηγούνται στον πολιτικό αμοραλισμό, αποβλέποντας ν’ ανέβουν στο καρουζέλ της πολιτικής και ο νοών νοήτω.

@ Το κακό όμως είναι για τους αφελείς. Αυτούς που πίστεψαν και την επομένη των εκλογών θα δούνε απο το «εκλεκτό» τους πρόσωπο, – που αδρά πλήρωσαν σε χρήμα και δουλειά, – την απόλυτη …συναλλαγή.

@ Όσο για τους συμμετέχοντες–ουσες στις περιφερειακές εκλογές, η «αγωνιστική τους ανιδιοτέλεια» θα εμφανισθεί, ομού μετά ορισμένων υποψηφίων δημάρχων στην διεκδίκηση θέσης στα ψηφοδέλτια των κομμάτων και του πολιτικού παραγοντισμού.

Στον αντίποδα αυτών των λογικών υπάρχουν πολλά στελέχη της τοπικής κοινωνίας, με πολύ καλύτερη γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης από τα «παγώνια» της σκηνής.

@ Ο Γιάννης Δεσποτίδης και ο Νεκτάριος Κανακάρης είναι δύο ξεχωριστές προσωπικότητες στο στίβο των δημοτικών εκλογών δίνοντας επιπρόσθετο κύρος στον συνδυασμό του Αλέξανδρου Χρυσάφη.

@ Ο καλός φίλος και καλός στην αναλυτική πολιτική σκέψη είναι ο οδοντίατρος Στάθης Πανταζής. Θα έλεγα πως είναι από τις ξεχωριστές πολιτικές παρουσίες στον συνδυασμό του Στέφανου Φωτιάδη, που μπορούν να παράγουν πολιτική, γιατί ο Στάθης διαθέτει πολιτική παιδεία σε …καλά θρανία.

@ Όσο για την Δέσποινα Ιλανίδου, στον συνδυασμό Φωτιάδη, τα λόγια είναι απλά. Μπορεί να έχουμε χασματική ιδεολογική διαφορά, αλλά της αναγνωρίζουμε τον καλοπροαίρετο χαρακτήρα και την ανεξάντλητη θέληση που έχει για προσφορά στην τοπική κοινωνία. Είναι παραγωγική και πρακτική.

@ Στο μετερίζι της τοπικής αυτοδιοίκησης και δη ως υποψήφιος στο τοπικό συμβούλιο Σερρών στο συνδυασμό επίσης του Φωτιάδη, θέλει να θητεύσει και το αξίζει, ο εκπαιδευτικός Ανέστης Παπαδόπουλος. Πιστοποιητικό της εργατικότητας του, η κατ’ εικόνα και ομοίωση με τους γονείς του Τασούλα και Ρούλη Παπαδόπουλου

Στον συνδυασμό της Αριάδνης Παπαφωτίου ισχυρά χαρτιά υπάρχουν και μάλιστα με ιδεολογική και δυναμική πολιτική παρουσία. Ο Φούλης Τριανταφύλλου, είναι ένας εξ αυτών και εκτός από ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, έχει απόλυτα δόκιμη άποψη για το πως πρέπει να είναι ένας Δήμος. Πρόσωπο ιδεολογικής αναφοράς.

@ Στον ίδιο συνδυασμό της Αριάδνης, πλουραλιστής, βαθιά δημοκρατικός και πάντα όρθιος στους κοινωνικούς αγώνες ο Γιάννης Προδρόμου, ήταν και είναι ένα αυτοδιοικητικό πολιτικό πρόσωπο. Με πολύ πλούσια εμπειρία στα δημοτικά και στα πολιτιστικά δρώμενα, εχθρός του πολιτικού αριβισμού, αξίζει με το παραπάνω την ψήφο μας.

@ Στους αγωνιστές της ίδιας παράταξης και ο Δαμιανός Δουράκης, που επέλεξε την ιδεολογική του συνέπεια από το βόλεμα σε πολιτικό γραφείο. Έχοντας εμπειρία από την καθημερινή τριβή με τα προβλήματα των πολιτών, είναι από τους πλέον κατάλληλους για την διαχείριση αυτών.

@ Επίμονος και μαχητικός στον συνδυασμό της Παπαφωτίου ο Δημήτρης Νιζάμης, συστρατευθηκε στον αγώνα για να στηρίξει την όλη προσπάθεια με το χάρισμα της επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία.

@ Ο κύκλος των εκλεκτών είναι και εκτός πόλης των Σερρών και ο λόγος για τον Αρχιτέκτονα Φώτη Γκάκο, που κατέχεται ως υποψήφιος στη Δημοτική Ενότητα Σκοτούσας του Δήμου Ηράκλειας με τον συνδυασμό του Γιώργου Κουτσάκη.

@ Μια και περάσαμε σε άλλους Δήμους να χαιρετίσουμε την υποψηφιότητα του Κυριάκου Χαρακίδη ως υποψήφιου Δημάρχου Δράμας. Ο Κυριάκος Χαρακίδης είχε στο παρελθόν μια πετυχημένη δημαρχιακή θητεία, μια πολύ αξιοπρεπή βουλευτική θητεία με το Ποτάμι. Τώρα ο άξιος επιχειρηματίας επανακάμπτει στα Δημοτικά.

Στην περιφέρεια ξεχωρίζει η παρουσία του Σερραίου Σπύρου Κουζινόπουλου στον συνδυασμό του Χρήστου Γιαννούλη. Βαρύ το όνομα του Σπ. Κουζινόπουλου στον χώρο της Αριστεράς και το ίδιο βαρύ το πλούσιο βιογραφικό του. Η συμμετοχή του είναι τιμητική για τον συνδυασμό Γιαννούλη και για όλους τους Σερραίους.

 @ Ένας ακομη Σερραίος ο Ντίμης Αργυρόπουλος, παραμένει στις επάλξεις των ΑΝΕΛ από το ευρωψηφοδέλτιο που σύνθεσε ο Πάνος Καμένος.

 @ Στο περι των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ πράγματι έχει την dream team έναντι του γαλάζιου ψηφοδελτίου με τον Καιρίδη. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ως θεματοφύλακας της Ευρώπης, η Έλενα Κουντουρά ως η κορυφαία υπουργός Τουρισμού στον κόσμο, ο Ρος Ντέϊλι ως πολίτης του κόσμου και ουσιαστικός πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού, ο Πέτρος Κόκκαλης και ο Δημήτρης Πλουμπίδης με την βαριές αριστερές καταβολές, ο Σπύρος Δανέλης και δεκάδες άλλοι προοδευτικοί δημοκράτες.

     –       Πατερούλη Στάλιν τι εύχεσαι να γίνει?

–       Παιδί μου καλό βόλι στους συνδυασμούς και κράτα ένα για μετά, στο κεφάλι των δοσίλογων και αμοραλιστών.