Μικρά & Κακά: Ρήγματα και οι… “κερδισμένοι” του “ΟΧΙ” στις Σέρρες

Μικρά & Κακά: Ρήγματα και οι… “κερδισμένοι” του “ΟΧΙ” στις Σέρρες

ρήγμα@ Απεβίωσε το πρωί του περασμένου Σαββάτου (4/7) ο πρώην βουλευτής Σερρών με τη ΝΔ Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος είχε εκλεγεί βουλευτής για πρώτη φορά το 1981, ενώ επανεκλέχθηκε το 1985, 1989 και 1990. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του .

@ Πλημμυρισμένα εξακολουθούν να παραμένουν περίπου 17.500 στρέμματα στον κάμπο των Σερρών (περιοχές του Πεθελινού και Αχινού) απο τις πλημμύρες του Μαρτίου.

@ Σε αγώνα δρόμου ο ΓΟΕΒ Σερρών για την αποκατάσταση των ζημιών στα αντλιοστάσια των πλημμυρισμένων περιοχών, εκτός των άλλων, είναι αντιμέτωπος και με τα… capital controls, αφου οι όποιες πληρωμές μπορούν να γινουν μονο μεσω e-banking

@  Μπορεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στον Ν Σερρών να μην ήταν το αναμενόμενο για τη ΝΔ, όμως στο γραφείο του βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλη θα πρέπει να επικρατεί ικανοποίηση.

@ Στην ιδιαίτερη εκλογική του περιφέρεια, στα χωριά του Παγγαίου, έδωσαν την πλειοψηφία στο ΝΑΙ, στους δύο από τους εφτα δήμους στην Π.Ε. Σερρών.

@ Μάλιστα  στην γενέτειρα των Καραμανλήδων την  Πρώτη  το ποσοστό του ΝΑΙ άγγιξε το 57% ξεπερνώντας και το ποσοστό που είχαν πάρει στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου 2015 τα κόμματα που υποστήριζαν το ΝΑΙ

@ Ικανοποιημένοι θα πρέπει να είναι και οι πρόεδροι του ΟΕΒΕ Σερρών Σωτος Κοτσαμπάς και του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Μπαλίτης.

@ Η απόφαση τους να κρατήσουν «ουδέτερη» στάση στην κόντρα που υπήρξε προεκλογικά μεταξύ των υποστηρικτών του ΟΧΙ και του ΝΑΙ. τους δικαίωσε αφού σεβάστηκαν τους επαγγελματίες που εκπροσωπούν και δεν «εκμεταλλεύτηκαν» την θεσμική τους ιδιότητα.

@ Η ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά απέδειξε για πολλοστή φορά ότι γνωρίζει και πιάνει τον «σφυγμό» των πολιτών της πόλης των Σερρών. Τόσο ώς βουλευτής της ΝΔ όταν έκοβε πρώτη το νήμα στην πόλη όσο και ως βουλευτής των ΑΝΕΛ.

11693848_904831252888646_7167814293316167611_n@ Έτσι στην μάχη του δημοψηφίσματος παρά την σύσσωμη υπεροχή των κομμάτων που υποστήριζαν το ΝΑΙ, αλλά και την ανοιχτή υποστήριξη πολλών παραγόντων της πόλης υπερ του ΝΑΙ, εντούτοις οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη και το ΟΧΙ επικράτησε με 13 ποσοστιαίες μονάδες στο Δήμο Σερρών.

@ Ρήγμα με αντεγκλήσεις στην παράταξη Αγγελίδη κατά την συνεδρίαση της 8/7 του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών.

@ Η εισήγηση του αντιδημάρχου οικονομικών Στέργιου Γαλάνη, για την απευθείας ανάθεση για την προμήθεια λογισμικού και υποστηρικτικών υλικών για το τμήμα μηχανοργάνωσης, εκτός απο τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, υπήρξε αντίδραση και… από συμβούλους της συμπολίτευσης.

@ Ο δημοτικός σύμβουλός κ. Καρπουχτσης διαφώνησε για το ύψος της δαπάνης, το οποίο θεώρησε μεγάλο, καλώντας τον κ. Γαλάνη να προβεί σε νέα διαπραγμάτευση με την εταιρεία ή να κάνει έρευνα αγοράς.

@ Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Γαλάνη, ο οποίος θεώρησε οτι ο τρόπος που τέθηκε το θέμα τον προσβάλλει.

@ Το θέμα είχε και συνέχεια μια καθώς, προς υποστήριξη του κ. Καρπουχτση, ήρθε και δεύτερος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Αγγελίδη, ο κ. Τερζής.

@ Ο οποίος μετά από έντονη λογομαχία με τον κ. Γαλάνη, αποχώρησε εκνευρισμένος, δίνοντας λαβή ότι κάτι υπάρχει εντός της παράταξης.

νικησαμε_o@ Σερραϊκό ρήγμα και στη παράταξη Τζιτζικώστα.  Η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να γνωμοδοτήσει θετικά για μελέτη περιβαλλοντικών όρων του αγωγού TAP .

@ Τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης όσο και ο περιφερειακός Σύμβουλος  Παναγιώτης Σπυρόπουλος, διαφώνησαν με την απόφαση συντασσόμενοι με την άποψη των κατοίκων του Νέου Σκοπού. 

@ Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Haber Türk, η εταιρεία ένδυσης Baykaralar Tekstil, η οποία κάνει εξαγωγές στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή και έχει την έδρα της στην Κωνσταντινούπολη, αγόρασε τα εμπορικά δικαιώματα για το όνομα του Αλέξη Τσίπρα ως… brand name.

@ «Δεν απευθυνόμαστε στην εγχώρια αγορά», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Şenol Kara, στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η Baykaralar Tekstil έχει ήδη αρκετούς πελάτες στην Ελλάδα και θα συνεχίσει τις εξαγωγές στη μεσογειακή χώρα.

@ Eκπτωση -20% για όλους σε όλα τα προϊόντα που παράγει η εταιρία Γατίδης (ψωμί, πίτες, γλυκά, επιδόρπια, κ.ά), για αυτές τις δύσκολες στιγμές. Η έκπτωση δεν ισχύει σε συσκευασμένα προϊόντα που εμπορεύεται η εταιρία Γατίδης (καφές, χυμοί, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά, νερά, κ.ά.)