Μικρή αναφορά περί πιστωτικού γεγονότος ή το γαρ πολύ της θλίψεως και του πανικού (ΤΟΥΣ)

Μικρή αναφορά περί πιστωτικού γεγονότος  ή το γαρ πολύ της θλίψεως και του πανικού (ΤΟΥΣ)
Με πιστωτικό γεγονός απειλείται η ελληνική οικονομία από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης σε περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές. Αυτό υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη.
Οι εφημερίδες.

         λυκος-πανικος Μ’ αυτούς όλους που μας κυβερνούν δεν είναι μόνο ότι, παρά τα όποια προβλήματα και τις δυσκολίες, έχουμε, ως λαός και κοινωνία, εξασφαλίσει (δια ενεργειών ή εντολών τους, μικρή αξία έχει, τελικά, η ακριβής διατύπωση) το καλύτερο δυνατό βιοτικό επίπεδο, τέτοιο που, όπως θα έλεγε κι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, θα έσκαζαν από τη ζήλεια τους κάποιοι δυστυχείς γείτονές μας, αλλά μας δίνεται η ευκαιρία να μαθητεύσουμε και στα της Πολιτικής Οικονομίας. Και μπορεί να μη γίνουμε όλοι σπουδαίοι οικονομολόγοι, καθότι αυτοί (οι σπουδαίοι οικονομολόγοι) αποφοιτούν, κατά κανόνα, από διαπρεπή πανεπιστήμια της αλλοδαπής, γι’ αυτό και οι λαμπρές επιτυχές τους, αλλά τουλάχιστον θα εξοικειωθούμε με κάποιους βασικούς όρους της, έτσι ώστε, όταν βρεθούμε σε κάποια σχετική συζήτηση, να μην αισθανόμαστε άβολα και μειονεκτικά έναντι των άλλων.

          Αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, πείτε μου εσείς, στο Θεό που πιστεύετε, πώς θα μαθαίναμε τι είναι το πιστωτικό γεγονός για το οποίο κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ανεξέλεγκτοι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης είναι έτοιμοι να αποφανθούν, εν είδει φετφά (είναι άνευ σημασίας το γεγονός ότι πολλές φορές έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους, όπως, π. χ., λίγες ημέρες πριν την κατάρρευση των Lehman Brothers στις ΗΠΑ, οι εν λόγω οίκοι τούς βαθμολογούσαν με άριστα!), και το οποίο (πιστωτικό γεγονός) θα πλήξει καίρια έως ανεπανόρθωτα την –εν αναρρώσει, μην ξεχνάμε, ευρισκόμενη- οικονομία μας. Μπορεί, βέβαια, κανείς να συναντήσει τον εν λόγω όρο σε όλες τις έγκυρες εφημερίδες ή να τον ακούσει από τα εξίσου σοβαρά και αντικειμενικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, αλλά –κακά τα ψέματα- έχει άλλη χάρη και κυρίως αντίκτυπο- όταν τον εκστομίζει π. χ. η κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη, σε μία ακόμη –απέλπιδα;- προσπάθειά της, να εξορκίσει και να αναχαιτίσει το επερχόμενο κακό δαιμόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ή όταν το εκστομίζουν, αν προτιμάτε, οι κ. κ. Άδωνις Γεωργιάδης και Θεόδωρος Πάγκαλος.

Οπότε δεν είναι ανάγκη να καταφύγει κανείς στα λεξικά ή σε άλλα βοηθητικά μέσα για να πληροφορηθεί τι σημαίνει πιστωτικό γεγονός, αφού η σημασία του όρου είναι πασιφανής. Το ίδιο σαφές είναι και το μήνυμα που μέσω αυτού εκπέμπεται και έχει ως αποδέκτες όλους εμάς τους υπηκόους. Να ψηφιστεί, λοιπόν, τώρα ο προτεινόμενος από το κυβερνητικό στρατόπεδο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να μην προκληθούν πρόωρες εκλογές, οι οποίες ενδέχεται να αναδείξουν νικητή τον επικατάρατο ΣΥΡΙΖΑ, όπερ, κατά τους λαλήσαντες προφήτες, σημαίνει, ούτε λίγο ούτε πολύ, κάθοδον εις το του Άδου σκοτεινόν βασίλειον.

Κι αυτό δεν το διακηρύσσουν, από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός, μόνο οι εγχώριοι (μαθητευόμενοι) προφήτες (ήγουν η συγκυβέρνηση δια των άξιων εκπροσώπων της, άμα δε και των συνηγόρων της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης), αλλά και κάποιοι Ευρωπαίοι μεγάλοι (αυτοί) προφήτες (Γιούνκερ, Μέρκελ, Σόιμπλε, Μοσκοβισί και λοιποί φλογεροί φιλέλληνες των οποίων ματώνει η καρδιά μόνο που σκέφτονται το δράμα μας). Καθότι αυτοί ξέρουν, όπως ακριβώς ήξεραν τι απορρυπαντικό ενδείκνυται οι 29 κατασκευαστές πλυντηρίων της παλιάς διαφήμισης. Οι μόνοι που δεν ξέρουν, ή έστω (δεν ξέρουν) στον προσήκοντα βαθμό, είναι οι Έλληνες ψηφοφόροι. Τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος τους. Και το κακό δεν είναι μόνο ότι δεν ξέρουν πώς να ψηφίζουν, αλλά και το -εξίσου σημαντικό- ότι η ζωή τους, τον τελευταίο καιρό, έχει καλυτερεύσει περισσότερο πάντως από όσο νομίζουν ή αισθάνονται.  Έτσι, λοιπόν, για να επανέλθουν στην οδό της αρετής, χρειάζονται κατάλληλη καθοδήγηση και κατήχηση. Και λίγο φόβο που όχι μόνο δεν βλάπτει, αλλά, κατά τη λαϊκή ρήση, φυλάει τα έρημα.

Κατά τα λοιπά η Ελλάδα είναι, de jure και de facto- μία χώρα ευρωπαϊκή, εθνικά κυρίαρχη και ασφαλώς υπερήφανη που μπορεί και διαχειρίζεται ελεύθερα τα του οίκου της. Περί αυτού δε τι χρείαν έχομεν (άλλων) μαρτύρων όταν βλέπουμε και ακούμε αυτούς που αγωνιωδώς κρούουν τον κώδωνα του πιστωτικού γεγονότος και του δικού τους πανικού.

Ηθικό δίδαγμα: Έλληνες γρηγορείτε!

ΝΙΚΟΣ ΕΠ. ΦΑΛΑΓΚΑΡΑΣ (nicfalag@yahoo.gr)
 17/12/2014