Μικρή νίκη για τα Μουσικά Σχολεία

Μικρή νίκη για τα Μουσικά Σχολεία

Την απόσυρση της διάταξης για τα Μουσικά Σχολεία, από το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, για τις συνέργειες τριών Πανεπιστημίων με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που προέκυψαν από τις επιχειρούμενες αλλαγές στην εκπαιδευτική και τη διοικητική λειτουργία των σχολείων αυτών.

Το υπουργείο ανακοίνωσε σήμερα ότι η τελική μορφή της σχετικής διάταξης θα διαμορφωθεί κατόπιν διαλόγου με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Την είδηση σχολίασε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων Ελλάδας, Μενέλαος Μενελάου:

«Χαρμόσυνα νέα. Το άρθρο 40 δεν ήταν αυτό που χρειάζονται τα Μουσικά Σχολεία. Άλλα είναι τα προβλήματα και σε αυτά πρέπει να σκύψουμε. Τόσα χρόνια τα Μουσικά Σχολεία μόνο προσφέρουν. Δεν τους άξιζε αυτό που πήγε να γίνει»

δηλώνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο κ. Μενελάου, ο οποίος τονίζει ότι μέχρι να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Μουσικών θα βρίσκονται κάθε μέρα στους δρόμους, να διαδηλώνουν, όπως κάνουν τόσα χρόνια, όπως έκαναν και την Δευτέρα το πρωί που συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα.

Ανάλογες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν και στις Σέρρες την εβδομάδα που μας πέρασε, από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σερρών.

Ο αγώνας τους δικαιώθηκε, αλλά δεν τελείωσε εδώ.