Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης: «Κάποιοι, και από τα δεξιά και από τ’αριστερά, βάλθηκαν στην πατρίδα μας να ξεθεμελιώσουν την πίστη» (video)

Πύρινο και άκρως πολιτικό ήταν το κήρυγμα του Μητροπολίτη Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου κατά την διάρκεια της σημερινής πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Σερρών. Στο στόχαστρο του Μητροπολίτη βρέθηκε τόσο ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν, όσο και οι πολιτικοί της χώρας, ρίχνοντας τα “βέλη” του τόσο αριστερά, όσο και… δεξιά

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Ο εξ ανατολών γείτονας ετοιμάζεται και εάν δεν μετανοήσουμε δεν θα αποφύγουμε τον πόλεμο. Ετοιμάζεται και διεκδικεί και λέει ότι με βαριά καρδιά αποδεχτήκαμε την Συνθήκη της Λωζάνης και εμείς κοιμόμαστε».
«’Εκείνος λέει ότι η Θεσσαλονίκη είναι μέρος της οθωμανικής αυτοκρατορίας και εμείς λέμε ελάτε ως τουρίστες για να γεμίσετε τα βαλάντιά μας. Έλατε ως κινηματογραφικές ταινίες για να αλλάξουμε το είδος μας, για να αμβλύνετε τις διαφορές που κανείς δεν τις θέλει» συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Σερρών.

Επίσης ο κ. Θεολόγος αναφέρθηκε στις πολιτικές δυνάμεις της χώρας τονίζοντας ότι και η δεξιά και η αριστερά ευθύνονται για την υπονόμευση της Ελλάδας.

«Κάποιοι βάλθηκαν στην πατρίδα μας να ξεθεμελιώσουν την πίστη αργά, υποκριτικά, υπονομευτικά από τις ψυχές των ανθρώπων. Στο όνομα μιας δήθεν ελευθερίας η οποία μοιάζει περισσότερο με ασυδοσία βάλθηκαν να υπονομεύσουν τα πνευματικά θεμέλια αυτής της πατρίδας. Θέλησαν να υπονομεύσουν την φιλοπατρία, και από τα δεξιά και από τα αριστερά γίνεται αυτή η υπονόμευση».

Για το μάθημα των θρησκευτικών ο Μητροπολίτης υπογράμμισε:

”Στο στόχαστρο μπήκε και το μάθημα των θρησκευτικών. Πρέπει τα παιδιά μας να τα οδηγήσουμε στην απόλυτη σύγχυση, πρέπει να τους διδάξουμε έναν θρησκειολογικό αχταρμά έτσι ώστε να μην έχουν πνευματικό μπούσουλα.”

Το βίντεο είναι από το τηλεοπτικό σταθμό των Σερρών τηλέ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ.