Μοίρασαν…μπύρες «Ρούπελ 1941» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας

Μοίρασαν…μπύρες «Ρούπελ 1941»  στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας

Συλλεκτικές μπύρες «Ρούπελ 1941» μοιράστηκαν στις παρευρισκόμενους στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με μοναδικό θέμα συνεδρίασης το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι».

Τις μπύρες μοίρασε ο περιφερειακός σύμβουλος Σερρών, Θανάσης Μασλαρινός. Οι μπύρες εμφιαλώθηκαν στις εγκαταστάσεις της Μικροζυθοποιϊας Siris, που εδρεύει στις Σέρρες όπου παράγεται και η μπύρα Voreia.

«Ρούπελ 1941. Η αναβίωση»

Η συλλεκτική μπύρα θα κάνει φέτος την εμφάνισή της στον χώρο της κεντρικής εκδήλωσης «Ρούπελ 1941. Η αναβίωση» στο πλαίσιο του φεστιβάλ ιστορικής αναπαράστασης της μάχης των οχυρών του Ρούπελ, που διοργανώνουν στις 12 και 13 Μαΐου στην περιοχή ο δήμος Σιντικής, και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας καθώς και την υποστήριξη της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και του ΕΒΕ Σερρών.

Το κεντρικό αναβιωτικό δρώμενο – αναπαράσταση μάχης και παράδοσης οχυρού Ρούπελ (6-10/41941) κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στις 11:30 στο οχυρό Ρούπελ στις Σέρρες.