Η Μοναχή Ακυλίνα νέα Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Σερρών

Η Μοναχή Ακυλίνα νέα Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Σερρών

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης: Στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού, σήμερα Τρίτη 16 Αυγούστου, συνήλθε σε έκτακτη Συνεδρίαση η ιερά Αδελφότητα, για να εκλέξει συμφώνως προς τους ιερούς Κανόνας, την τάξιν της αγίας Εκκλησίας μας και τον Εσωτερικόν Κανονισμόν της Ιερας Μονής, την νέα Ηγουμένη, εις διαδοχήν της αοιδίμου Γεροντίσσης Χριστονύμφης, κοιμηθείσης εν Κυρίω την 2αν Αυγούστου (να θυμίσουμε ότι η γερόντισσα είχε σκοτωθεί σε τροχαίο δυστύχημα).

Η εκλογή

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, στην οποία εχοροστάτησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Θεολόγος, και κεκλεισμένων των θυρών του Καθολικού επηκολούθησε προσευχή και εν συνεχεία εκλήθησαν μία εκάστη από τις ιερές μονάστριες να ψηφίσουν για την ανάδειξη της νέας Γεροντίσσης.

Ακυλίνα-serron4-1Νέα Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, αναδείχθηκε με συντριπτική πλειοψηφία η Οσιολογιωτάτη Μοναχή Ακυλίνα (κατά κόσμον Αικατερίνα Τσιμπίση).

Ευχές του Μητροπολίτη

Μετά το τέλος της διαδικασίας, η οποία διεξήχθη με υποδειγματική τάξη και ευλάβεια, ο Σεβ. Ποιμενάρχης ευχήθηκε στην νέα Γερόντισσα πλουσίαν την Χάριν του αγίου Θεού εις τα νέα ευθυνοφόρα καθήκοντά της, προς δόξαν Θεού, στηριγμόν και προκοπήν της ιεράς Αδελφότητος, καταλήγει η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης.