Μονο επτά Κυριακές ανοιχτά τα καταστήματα στο ν.Σερρών-δείτε τι ισχύει στους άλλους νομούς

καταστημαΟλοκληρώθηκε η καταγραφή των αποφάσεων που έλαβαν οι κατά τόπους αντιπεριφερειάρχες, σχετικά με τη δυνατότητα των μικρών καταστημάτων (έως 250 τ.μ.) να ανοίγουν προαιρετικά Κυριακές πέραν των 7 Κυριακών που επιτρέπει ο νόμος.  

Από τις 57 αποφάσεις, οι 37 επιτρέπουν στα καταστήματα να ανοίγουν επιπλέον Κυριακές πέραν των 7. Οι αποφάσεις αυτές ποικίλλουν, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής. Αντίθετα, 20 αντιπεριφερειάρχες αποφάσισαν να μην επιτρέπουν το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, πέραν των 7 που ορίζει ο νόμος.

Σε ό,τι αφορά τις Σέρρες, η απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Ι.Μωϋσιάδη προβλέπει λειτουργία των καταστημάτων μόνο της επτά Κυριακές,

Για το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  Αθανάσιος Σκορδάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Παρά τις πιέσεις που άσκησαν διάφορες ομάδες συμφερόντων, και διάφοροι οπαδοί της ακινησίας ως μέσο εξόδου από την κρίση, ικανοποιητικός αριθμός περιφερειαρχών αποφάσισε να διευρύνει τον αριθμό των Κυριακών που μπορούν προαιρετικά να ανοίξουν τα καταστήματα στις περιοχές τους». 

Είμαι βέβαιος ότι κάθε χρόνο θα τολμούν περισσότεροι να επιτρέπουν το προαιρετικό άνοιγμα των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές»

apofaseis_kuriakes