Η μονταζιέρα πήρε μπροστά από το ηθικό φάουλ του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών στη διαχείριση των μεταναστών

Πήρε μπρος η μονταζιέρα, με αφορμή ένα ομολογουμένως ηθικό φάουλ της διαχείρισης φιλοξενίας μεταναστών στις Σέρρες, από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαχείριση της δομής φιλοξενίας μεταναστών «δόθηκε» σε κόρη (κυρία Χρύσα Τάπα) μέλους του υπευθύνου της μεταναστευτικής πολιτικής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών (κ. Δημήτης Τάπας) (σ.σ. να σημειώσουμε ότι αυτή η ιδιότητα δεν υπήρχε στη κατανομή τομέων που έγινε την περασμένη Ανοιξη), ενώ ο ίδιος έλαβε μέρος σε νόμιμο διαγωνισμό του Στρατού (17/8) για την επείγουσα σίτιση των μεταναστών (προϋπολογισμού 30.000ευρώ για 10 ημέρες). Αρχικά κέρδισε το διαγωνισμό, στη συνέχεια την επόμενη ημέρα (18/8), παραιτήθηκε υπερ του δεύτερου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων τοπικών φορέων, στερώντας όμως με τη συμμετοχή του αυτή, το όποιο ηθικό πλεονέκτημα υπήρχε.

Την περασμένη Παρασκευή (19/8) η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή προέβει σε δηλώσεις σε τοπικούς σταθμούς (ΤΗΛΕ-ΕΠΙΛΟΓΕΣ, και ΕΡΤ Σερρών) όπου έθεσε το ηθικό ζήτημα της συμμετοχής του κυρίου Τάπα στο διαγωνισμό σίτισης, τονίζοντας ότι το ζήτημα ηθικής είναι διπλό, αφού η κόρη του είναι και υπεύθυνη της δομής φιλοξενίας.

Τέσσερις μέρες μετά ένα απίθανο site έκανε λόγο για δηλώσεις της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών κυρία Σταμπουλή (μη αναφέροντας ότι αυτές έγιναν σε τοπικό κανάλι των Σερρών -τηλε-ΕΠΙΛΟΓΕΣ ) και αναφέρθηκε αυθαίρετα σε ποσό σίτισης 750.000 ευρώ (σ.σ. η βουλευτής δεν έκανε λόγο πουθενά για ποσά, όπως φαίνεται και στο κυρίως άρθρο του απίθανου ιστοτόπου), πήρε το ποσό η Νέα Δημοκρατία και τα mainstream media (λέμε τώρα) και το έκαναν σημαία τους για το «ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ»

(σ.σ. άλλο είναι να κατηγορείς κάποιον για 30.000 ευρώ και άλλο για… 750.000 «πουλάει περισσότερο»)

 

Η ανακοίνωση του Συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ κ. Βασίλη Κικίλια

Β.Κικίλιας: «Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε, δεν θα αφήσουμε να καταρρεύσει μαζί και η χώρα»

Αθήνα, 23 Αυγούστου 2016

Ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε σήμερα ερώτηση στη Βουλή, σχετικά με την ανάθεση σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του έργου της σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο Νομό Σερρών.

Για το θέμα αυτό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών, κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, καταγγέλλει το μέλος της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριο Τάπα ότι, μαζί με την κόρη του – συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας – έχουν αναλάβει έργο σίτισης προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ.

 Ερωτηματικά εγείρονται τόσο για το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και για την ηθική διάσταση αυτής της επιλογής. Η καταγγελία είναι σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί.

 Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, που πλήττεται από τέτοιου είδους μεροληπτικές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου.

 Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει ήδη καταρρεύσει.

 Δεν θα αφήσουμε μαζί του να καταρρεύσει η χώρα».