Μουσικό σχολείο Σερρών: Η μετακίνηση είναι… «δωρεάν», αλλά οι μαθητές εξακολουθούν να… πληρώνουν εισιτήριο!!!

Αναφορά - διαμαρτυρία προς τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη, κατέθεσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων. –Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε η βουλευτής Σερρών Αφροδίτη Σταμπουλή

Μουσικό σχολείο Σερρών: Η μετακίνηση είναι… «δωρεάν», αλλά οι μαθητές εξακολουθούν να… πληρώνουν εισιτήριο!!!

Διαμαρτύρονται, οι γονείς και οι κηδεμόνες  των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Σερρών για το γεγονός ότι τα παιδιά τους πληρώνουν εισιτήριο για τη μετακίνησή τους από και προς το σχολείο, παρά το γεγονός πως έχει ληφθεί απόφαση για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Οι γονείς και οι κηδεμόνες και ο Σύλλογος, μη αντέχοντας άλλο τον εμπαιγμό, έχουν στείλει ήδη αναφορά- διαμαρτυρία προς τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Γιάννη Μωυσιάδη. Η αναφορά κοινοποιήθηκε, επίσης, στους Σερραίους Βουλευτές (απ’ όπου ενδιαφέρον έδειξε η βουλευτής Αφροδίτη Σταμπουλή, όπου έκανε αναφορά στη Βουλή), στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στον Προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, στο Μουσικό σχολείο Σερρών και στην Πανελλήνια Ένωση Συλλόγων Μουσικών Σχολείων.
Συγκεκριμένα, στην αναφορά του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
Συλλογος-Μουσικο_Σχολείο_Σερρών2015-10-15_184221Προκαλεί έντονο προβληματισμό και ιδιαίτερη ανησυχία στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών το γεγονός ότι ενώ από της 9 Σεπτεμβρίου έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Τεύχος Δεύτερο και Αρ.Φύλλου 1931 ΚΥΑ με Αριθμό. 31636/2015 με την οποία η μεταφορά των μαθητών των μουσικών σχολείων από τον τόπο διαμονής τους ή από συγκεκριμένο τόπο συγκέντρωσης στο σχολείο που φοιτούν και αντίστροφα πραγματοποιείται χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς ένας μεγάλος αριθμός μαθητών συνεχίζουν να πληρώνουν εισιτήριο για την μεταφορά τους .
Στο Μουσικό Σχολείο σήμερα φοιτούν 350 μαθητές προερχόμενοι από όλο τον νομό Σερρών. Για την μετακίνησή τους προς και από το σχολείο έχουν μισθωθεί 8 λεωφορεία των υπεραστικών ΚΤΕΛ δυναμικότητας 400!!!! Θέσεων και με τα οποία μετακινούνται περί τα 150 άτομα (δωρεάν) ενώ υπάρχουν και άλλα 4 λεωφορεία των αστικών ΚΤΕΑΛ δυναμικότητας τουλάχιστον 180!!!! Θέσεων και που με τα οποία 40 περίπου μαθητές μετακινούνται δωρεάν και περίπου άλλοι 130 πληρώνουν εισιτήριο. Φυσικά υπάρχουν και ορισμένοι μαθητές οι οποίοι πάνε στο σχολείο είτε με τα πόδια είτε με μεταφορικά μέσα των γονέων τους.
Ουσιαστικά για την μεταφορά των περίπου 320 μαθητών αποζημιώνονται από το κράτος περί των 580!!!!! Θέσεων σε αστικά και υπεραστικά λεωφορεία ενώ ταυτόχρονα απαιτείται και ένα ποσό άνω των 20000 ευρώ ετησίως που καλούνται να καταβάλουν οι γονείς από το όλο και περισσότερο συρρικνωμένο εισόδημά τους.
Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι με την πλήρη εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης όχι μόνο επιπλέον δαπάνη δεν δημιουργεί στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά αντιθέτως του εξοικονομεί και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό ετησίως.
Ως σύλλογος γονέων από την πρώτη στιγμή επιδιώξαμε και πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς καθώς και με εσάς προσωπικά κύριε Αντιπεριφερειάρχα για να πληροφορηθούμε γιατί δεν εφαρμόζεται το άρθρο 2 της ΚΥΑ 31636/2015. Κατόπιν και των δικών σας ενεργειών αναμένουμε άμεσα την διασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς όλων των μαθητών του σχολείου μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Λογοθετίδης Κοσμάς»

 

ΑΝΑΦΟΡΑ της Αφροδίτης Σταμπουλή προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Σταμπουλή ΑφροδίτηΑναφορά–Διαμαρτυρία για την μεταφορά μαθητών Μουσικού Σχολείου Σερρών κατέθεσε τη Τετάρτη 14/10, η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή απευθυνόμενη προς τους κ. Yπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ.Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Υπουργό Οικονομικών και κ. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Η Βουλεύτρια  Σερρών κ. Αφροδίτη Σταμπουλή καταθέτει ως αναφορά την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών με θέμα την “Διαμαρτυρία για την μεταφορά μαθητών Μουσικού Σχσολείου Σερρών”. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι “Προκαλεί έντονο προβληματισμό και ιδιαίτερη ανησυχία στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών το γεγονός ότι, ενώ από τις 9 Σεπτεμβρίου έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Τεύχος Δεύτερο και Αρ.Φύλλου 1931 ΚΥΑ με Αριθμό 31636/2015 με την οποία η μεταφορά των μαθητών των μουσικών σχολείων από τον τόπο διαμονής τους ή από συγκεκριμένο τόπο συγκέντρωσης στο σχολείο που φοιτούν και αντίστροφα πραγματοποιείται χωρίς χιλιομετρικούς περιορισμούς, ένας μεγάλος αριθμός μαθητών συνεχίζουν να πληρώνουν εισιτήριο για την μεταφορά τους ”.

Επίσης, παραθέτοντας αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι μετακινήσεις μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και την οικονομική επιβάρυνση, που προκύπτει τόσο για το δημόσιο όσο και για τους γονείς, σημειώνεται ότι “Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι με την πλήρη εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης όχι μόνο επιπλέον δαπάνη δεν δημιουργεί στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά αντιθέτως του εξοικονομεί και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό ετησίως.”

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.