Το Μουσικό Σχολείο Σερρών στην Ισπανία στα πλαίσια του προγράμματος «Στον δρόμο κατά του εκφοβισμού»

Το Μουσικό Σχολείο Σερρών στην Ισπανία στα πλαίσια του προγράμματος «Στον δρόμο κατά του εκφοβισμού»

Εκπαιδευτική επίσκεψη καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Σερρών στο σχολείο IES Leon Felipe της πόλης Getafe στην Ισπανία στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+KA2.

Από 1 έως 6 Οκτωβρίου, στα πλαίσια του διετούς ευρωπαϊκού προγράμματος  «ERASMUS+KA2, Σχολικές συμπράξεις» με τίτλο «Στον δρόμο κατά του εκφοβισμού», πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη  συντονιστών των τεσσάρων συνεργαζόμενων σχολείων IES Leon Felipe, Μαδρίτη, Ισπανία, Scoala Gimnasziala G.Cosburc, Ιάσιο, ΡουμανίαICS Giovani XXIII , Τραμπία, Ιταλία και Μουσικό Σχολείο Σερρών, Ελλάδα, στην πόλη Getafe της Ισπανίας,

moysko-scheleio-serron-getafe-img_0764

Το ΜΣΣ εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Αντωνία Θεοχαρίδου, συντονίστρια του προγράμματος και Ευαγγελία Σκέμπερη, μέλος της παιδαγωγικής ομάδας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν ο προγραμματισμός των δράσεων που θα υλοποιηθούν κατά την  διάρκεια του προγράμματος σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης του εκφοβισμού στο σχολικό περιβάλλον και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

moysko-scheleio-serron-getafe-img_0709Στο πρόγραμμα θα εμπλακούν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ώστε η αντιμετώπισή του να είναι ολιστική.

Η θερμή υποδοχή από τον Δήμο της πόλης Getafe, την Διεύθυνση, το προσωπικό και τη συντονίστρια του σχολείου υποδοχής , καθώς και η άριστη οργάνωση της πενθήμερης συνάντησης μας κάνει να ευελπιστούμε σε μια αγαστή συνεργασία με σημαντικά αποτελέσματα στην προσπάθεια αντιμετώπισης φαινομένων εκφοβισμού.

moysko-scheleio-serron-getafe-img_0743