Το μπαλόνι της Ζωής και η Μαρία της τάξης

Το μπαλόνι της Ζωής και η Μαρία της τάξης

Κολλια-ΚωνσταντοπούλουΗ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής φέρνοντας για επικοινωνιακούς λόγους στην αίθουσα μαζί της και ένα κόκκινο μπαλόνι από την συγκέντρωση της Πλατείας λέγοντας πως αυτή η συγκέντρωση με τους χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούν να φύγει αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί…

Αυτή η ενέργεια προκάλεσε την εύλογη αντίδραση της Προεδρεύουσας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά η οποία και επανέφερε στηνταξη την μονίμως διαμαρτυρόμενη κυρία Κωνσταντινοπούλου.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Μία παράκληση, κυρία Κωνσταντοπούλου. Θα ήθελα να μην το κάνουμε θέμα.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Τι εννοείτε, κυρία Πρόεδρε;
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Το αντικείμενο που έχετε πάνω  σας παρακάλεσα, χωρίς να γίνει συζήτηση, να το βάλετε κάπου κάτω. 
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Δώστε μου τον λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Όχι, δεν σας δίνω τον λόγο. Σας παρακαλεί το Προεδρείο. Σας το παρακάλεσα χωρίς να γίνει δημόσια συζήτηση. 
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θα ήθελα τον λόγο, κυρία Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Δεν θα ήθελα να σας δώσω τον λόγο. Σας παρακαλώ να το κάνετε. Αφού θέλετε να κάνουμε λόγο και για το μπαλόνι, το οποίο είναι στο Κοινοβούλιο, τι να σας πω;
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θέλετε να κάνετε μονομερώς λόγο από θέση εξουσίας; Αν μου δώσετε τον λόγο, θα σας απαντήσω.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Όχι, δεν σας δίνω τον λόγο.
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Προσβάλλετε όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην πορεία και κρατούσαν αυτό το μπαλόνι.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Γιατί δεν ήρθαν οι άλλοι συνάδελφοι με μπαλόνια μέσα στο Κοινοβούλιο; Μέσα στο Κοινοβούλιο μπαλόνια; Σας παρακαλώ, κυρία Κωνσταντοπούλου….