Μπάντμιντον: Αργυρό μετάλλιο στο μεσογειακό πρωτάθλημα U17 για τις Τζίκα και Αλέλη από το Σιδηρόκαστρο

Μπάντμιντον: Αργυρό μετάλλιο στο μεσογειακό πρωτάθλημα U17 για τις Τζίκα και Αλέλη από το Σιδηρόκαστρο

Τεράστια επιτυχία για το Ελληνικό Μπάντμιντον. Στο Μεσογειακό πρωτάθλημα U17 της Τουρκίας που ολοκληρώθηκε τη περασμένη εβδομάδα, η Ελλάδα κατέλαβε την δεύτερη θέση και φόρεσε στο στήθος το αργυρό μετάλλιο. Οι Πολύβια Τζίκα, Ζωή Αλέλη, απο το Σιδηρόκαστρο, Θωμάς Ρούγκλιος και Παναγιώτης Μποτέλης όχι μόνο ξεπέρασαν τον εαυτό τους, αλλά κοίταξαν στα μάτια και παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου όπως η Γαλλία και η Τουρκία.
Οι παίκτες του Βασίλη Ξάνθου και του Βασίλη Κιομουρτζίδη, απο το Σιδηρόκαστρο, έκαναν τη μεγάλη έκπληξη και απέκλεισαν τη Γαλλία στον ημιτελικό, ενώ στον τελικό έχασαν 3-2 από την οικοδέσποινα Τουρκία.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Βασίλης Ξάνθου, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επιτυχία αυτή:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Πρόκειται για μία ιστορική νίκη. Bγήκαμε πρώτοι στους ομίλους και καταφέραμε να νικήσουμε και τη Γαλλία, που είναι μία από τις μεγάλες δυνάμεις του χώρου. Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να τους νικήσουμε. Πριν τη διοργάνωση κάναμε όνειρα για ένα μετάλλιο, αλλά με τη συμμετοχή της Γαλλίας και της Τουρκίας δεν υπολογίζαμε ότι θα φτάναμε τελικό.

Για εμάς είναι πρωτόγνωρο και για να καταλάβει ο κόσμος τη διαφορά… το μπάτζετ της τουρκικής ομοσπονδίας μπάντμιντον είναι 1,5 εκατ. ευρώ. Αυτή η επιτυχία μας γεμίζει αισιοδοξία και μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πρόεδρο, κυρία Χατζίνα, η οποία είναι η “ψυχή” του αθλήματος στην Ελλάδα και με πολλές δυσκολίες προσπαθούμε να κάνουμε το άθλημα γνωστό».