Μπάντμιντον: Διεθνής επιτυχία αθλητών του συλλόγου «Πλάτων» Σερρών

Στο Cyprus Junior στην Λευκωσία κατέκτησαν την 3η θέση στο Μικτό για την Ελλάδα με τους Σωτηρίου Γραμματούλα /Κιοσσέ Ραφαήλ

Μπάντμιντον: Διεθνής επιτυχία αθλητών του συλλόγου «Πλάτων» Σερρών

Με εξαιρετικές εμφανίσεις και ένα μετάλλιο στις αποσκευές επιστρέφει από την Κύπρο η Ελληνική αποστολή.

Με συμμετοχή 16 χωρών και 100 αθλητών ολοκληρώθηκε στην Λευκωσία την Κυριακή το διεθνές τουρνουά badminton της Κύπρου. Οι έλληνες αθλητές διεκδίκησαν 3 μετάλλια και κατάφεραν να επιστρέψουν τελικά με 1 χάλκινο στο μικτό.

Αναλυτικά στο διπλό νεανίδων οι Σωτηρίου Γρ. / Λαμπριανίδου Θεο. Έχασαν στο τρίτο σετ με 21-19 από τις αθλήτριες της Κύπρου σε ένα ματς που διήρκησε 1 ώρα. Αμέσως μετά ακολούθησε το απλό νεανίδων όπου η Σωτηρίου αν και καταβεβλημένη  διεκδίκησε από την Ινδή αθλήτρια την είσοδο στα μετάλλια. Κέρδισε το πρώτο σετ με 21-17 και έχασε το 2ο μένοντας κυριολεκτικά από δυνάμεις με 21-8 . Ανέκαμψε στο 3ο και προηγήθηκε με 11-8 και 12-9 αλλά κάπου εκεί η Ινδή ανέβασε πάρα πολύ τον ρυθμό και κέρδισε με 21-15.

Στο μικτό οι Σωτηρίου Γρ. /Κιοσσές Ραφ. κέρδισαν μετά από 3 σετ  τους Ρουμάνους και έτσι έφθασαν στον ημιτελικό όπου έχασαν οριακά 21-16 , 21-19 από τους Κύπριους .

Αξιοσημείωτη η απόδοση του Κιοσσέ Ραφαήλ που έφθασε στους 16 της διοργάνωσης και συνεχίζει να κάνει άλματα στην παγκόσμια κατάταξη. Σε συνδυασμό με το  Junior της Κροατίας όπου συμμετείχε πριν 2 εβδομάδες και πέρασε στους 32 έφθασε από το 780 παγκόσμιας κατάταξης στο 200 !!

Η Σωτηρίου μετά από αυτό το Διεθνές αναμένεται να κερδίσει 30 θέσεις και να φθάσει στο 95 της παγκόσμιας κατάταξης .