ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ: Η Ματίνα Σωτηρίου κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης στην Κ17

ΜΠΑΝΤΜΙΝΤΟΝ: Η Ματίνα Σωτηρίου κορυφαία αθλήτρια της Ευρώπης στην Κ17

Η νεαρή Σερραία αθλήτρια του μπάντμιντον Γραμματούλα (Ματίνα) Σωτηρίου είδε το όνομα της στην πρώτη θέση της λίστας με τη βαθμολογία των κορυφαίων αθλητριών της Ευρώπης στην κατηγορία κάτω των 17 ετών.

Μια διάκριση για την Ελληνική αντιπτέριση, ενώ οι παράγοντες του αθλήματος θεωρούν την Ματίνα Σωτηρίου ως «ένα μοναδικό αυθεντικό ταλέντο με τεράστιες προοπτικές εξέλιξης και η επιτυχία της να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης στην κατηγορία της το αποδεικνύει αυτό».

Ο προπονητής της Αλέξανδρος Καντζόγλου μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για την πρωτιά της αθλήτριας του στη Ευρωπαϊκή λίστα:

«Είναι κάτι το οποίο το βλέπαμε από τον Οκτώβριο, όταν έκλεισαν οι λίστες για το Πανευρωπαϊκό των 17άριδων.

Ήταν μετρημένα κουκιά, ξέραμε ότι όταν καθαρίσει η λίστα από τα μεγάλα παιδιά, η Ματίνα θα είναι το νούμερο ένα. Η Ματίνα βρίσκεται στην κατάταξη πάνω από αθλήτριες από την πρώην Ανατολική Ευρώπη, από τη Δυτική, από την Αγγλία, από τη Δανία κ.α .

Αυτό δεν σημαίνει ότι ένας αθλητής που είναι Νο1 τους κερδίζει όλους, όμως εμείς κάναμε μια διαχείριση των τουρνουά, φέραμε καλά αποτελέσματα με ελάχιστα οικονομικά μέσα, στηριζόμενοι αποκλειστικά στην οικογένεια και φέραμε αυτό το αποτέλεσμα.  Καταφέραμε να μπούμε στο Πανευρωπαϊκό ως Νο6 σε ένα τεράστιο σχήμα με 128 αθλητές, φτάσαμε στην 32άδα όπου χάσαμε στις λεπτομέρειες.

Για να πάρεις μέρος σε αυτά τα τουρνουά χρειάζονται χρήματα, χρόνος, κόπος, ενέργεια, όλα μαζί πάνε αυτά»

πηγη: ΕΡΤ Σερρών