Μπαράζ στειρώσεων στο Δήμο Σερρών με ωφελημένους … τα αδέσποτα και τη πόλη!

Μπαράζ στειρώσεων στο Δήμο Σερρών με ωφελημένους … τα αδέσποτα και τη πόλη!

Δεν προλάβαμε να δημοσιοποιήσουμε την ανακοίνωση του ΦΟΣ (Φιλοζωϊκού Ομίλου Σερρών) για το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στις αρχές Νοεμβρίου και να τη Δευτέρα (24/10), η ανακοίνωση του Δήμου Σερρών, που κάνει λόγο για πρόγραμμα στειρώσεων που υλοποιείται στο Κυνοκομείο Σερρών, σε συνεργασία με το  Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών κτηνιάτρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελλήνων Εθελοντών κτηνιάτρων πραγματοποιεί για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στειρώσεις αδέσποτων ζώων στο δημοτικό κυνοκομείο. Οι Έλληνες κτηνίατροι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς το δημοτικό κυνοκομείο και στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Το Σάββατο 22-10-2016 , ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Γρηγοριάδης επισκέφτηκαν το δημοτικό κυνοκομείο για να παρακολουθήσουν τις εργασίες των Ελλήνων κτηνιάτρων.

Ο κ. Αγγελίδης ευχαρίστησε τους εθελοντές Έλληνες κτηνιάτρους για τη συνεχή βοήθεια που προσφέρουν στο Δήμο Σερρών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα των αδέσποτων ζώων, ενώ δήλωσε με έμφαση

ότι: «O Δήμος Σερρών διαθέτει ένα από τα καλύτερα και πιο σύγχρονα κυνοκομεία της Ελλάδας και λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το νόμο για το πρόγραμμα αδέσποτων ζώων».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Δήμος Σερρών διαθέτει κάθε χρόνο πάνω από 100.000 ευρώ για προμήθεια τροφών, φαρμάκων, εμβολίων κ.α.  Εφαρμόζει ένα πλήρες πρόγραμμα στειρώσεων και εμβολιασμών. Έχει δημιουργήσει επίσης, δίπλα στο δημοτικό κυνοκομείο, χώρο τεσσάρων στρεμμάτων επανένταξης των αδέσποτων ζώων.

Παρόλα αυτά το πρόβλημα των αδέσποτων παραμένει έντονο και θα γίνει ακόμη εντονότερο, αν κάποιοι συμπολίτες μας δεν κατανοήσουν ότι η αμέλεια και η εγκατάλειψη ζώων είναι αποτρόπαιη πράξη και πρέπει να σταματήσει.

Ευχόμαστε από αυτό το μπαραζ στειρώσεων από Δήμο Σερρών και ΦΟΣ, ωφελημένα να βγουν τα αδέσποτα και η πόλη των Σερρών, που τόσο δυσφημίστηκε από τις… «ατυχείς» δηλώσεις του Δημάρχου, περι «ευθανασίας» των αδέσποτων, που … «παρεξηγήθηκαν» από τα πανελλήνια ΜΜΕ.