Μπαράζ συλλήψεων (πέντε) στο Προμαχώνα για λαθρεμπόριο

Κατασχέθηκαν πάνω από 4,5 κιλά λαθραίου καπνού, 130 πακέτα τσιγάρων, 45 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών και 1.000 κροτίδες

Μπαράζ συλλήψεων (πέντε) στο Προμαχώνα για λαθρεμπόριο

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι στο Τελωνείο του Προμαχώνα με στόχο το «μικρο»-λαθρεμπόριο, καυσίμων, τσιγάρων/καπνού και οινοπνευματωδών ποτών, που ασκείται συστηματικά, από τους κατοίκους των δύο χωρών (Βούλαγροι και Ελληνες), οι οποίοι προσπαθούν να αποκομίσουν οικονομικό όφελος, από αυτά τα προϊόντα, εκμεταλλευόμενοι την τεράστια διαφορά στη φορολογία μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας σε αυτά τα …αγαθά.

Η σύλληψη των παραβατών τους στοιχίζει πολύ περισσότερα, από το όφελος τον λίγων δεκάδων ευρώ που θα αποκομίσουν φέρνοντας αυτά τα προϊόντα στην Ελληνική επικράτεια, αφού η σύλληψη, οδηγεί αυτόματα και στην κατάσχεση του αυτοκινήτου με το ποίο πραγματοποιήθηκε η μεταφορά.

Ετσι σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν την Πέμπτη (06-7-2017) στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα Σερρών, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπορίου, από ειδικά αστυνομικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, συνολικά 5 άτομα, για κατά περίπτωση παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και περί βεγγαλικών.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ελέγχων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα και του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, συνελήφθησαν:

  • Ένας 46χρονος ημεδαπός, διότι στο αυτοκίνητό του διαπιστώθηκε να μεταφέρει, 92 συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 3 κιλών και 680 γραμμαρίων.
  • Δύο ημεδαποί ηλικίας 43 και 42 ετών, διότι στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, εντοπίσθηκαν 60 πακέτα τσιγάρων και 32 συσκευασίες με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 1.160 γραμμαρίων.
  • Ένας 45χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν 70 πακέτα τσιγάρων και 45,2 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών.
  • Ένας 86χρονος ημεδαπός, διότι στο αυτοκίνητό του, διαπιστώθηκε να κατέχει συσκευασίες με συνολικά 1.000 κροτίδες, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Τα παραπάνω λαθραία προϊόντα, εισήχθησαν παράνομα στη χώρα και κατασχέθηκαν προκειμένου να παραδοθούν στο αρμόδιο Τελωνείο, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία οχήματα των συλληφθέντων ως μέσα λαθρεμπορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών, ενώ οι αστυνομικοί έλεγχοι κατά του λαθρεμπορίου θα συνεχιστούν και στο μέλλον με αμείωτη ένταση.