ΜΠΑΣΚΕΤ-Β’ΕΘΝΙΚΗ: Αναδιοργάνωση των Ικάρων

με «αφεντικό» στα αγωνιστικά τον «αρχιτέκτονα» της ανόδου Στ. Ποργιόπουλο

ΜΠΑΣΚΕΤ-Β’ΕΘΝΙΚΗ: Αναδιοργάνωση των Ικάρων

Η άνοδος στη Β’ Εθνική των Ικάρων δεν εφησύχασε τη διοίκηση  τους, το αντίθετο, πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της ανόδου, άρχισαν τις κινήσεις για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις της νέας κατηγορίας.

Ετσι αρχικά ανανέωσαν την εμπιστοσύνη τους στον «αρχιτέκτονα» της ανόδου τον προπονητή της ομάδας Στέργιο Ποργιόπουλο και μάλιστα με αυξημένες αρμοδιότητες στο θέμα των υποδομών.

Ο 51χρονος τεχνικός που οδήγησε τους Ικάρους στη Β εθνική κατηγορία ανανέωσε τη συνεργασία με τους «κίτρινους» με τη διοίκηση του Άρη Αθανασιάδη να του παραδίδει και τα… κλειδιά στις υποδομές του συλλόγου.

Ταυτόχρονα με την ανανέωση της συνεργασίας με τον Στέργιο Ποργιόπουλο οι Ίκαροι ανακοίνωσαν (όπως είθισται στο τέλος κάθε χρονιάς) και τη λήξη της συνεργασίας με τους προπονητές των τμημάτων υποδομής  αφού όπως τονίζουν οι νέες συνεργασίες  θα εξεταστούν από μηδενική βάση.

Ικαροι-ΓΑΣ Κομοτηνής 73-58

Άρης Αθανασιάδης:  «Δίνουμε αίγλη στον προπονητή»

Ο πρόεδρος των Ικάρων Άρης Αθανασιάδης είπε στην ΕΡΤ Σερρών:

 «… Έπρεπε να γίνει αυτό γιατί ήταν ένα από τα λάθη μας. Αλλάζουμε φιλοσοφία, αλλάζουμε γραμμή και λέμε ότι τόσα χρόνια είχαμε «απαξιώσει» τον πρώτο προπονητή είτε οικονομικά, είτε σαν ρόλο. Λέμε ότι φέτος πρέπει αυτό το πράγμα να γίνει πράξη. 

Θα είναι επικεφαλής, θα έχει λόγο και ρόλο σε όλο αυτό που λέγεται παραγωγική διαδικασία, Ίκαροι Σερρών. 

Από πάνω μέχρι κάτω. Θα πρέπει να διαλέξει τους συνεργάτες του, να κάνει το πλάνο, και όλο αυτό να το επιβλέψει. Θεωρώ ότι του δίνουμε τη δυνατότητα.

 Εμείς θέλουμε να αφήσουμε το στίγμα μας σε αυτό που λέγεται Ίκαροι, να το δοκιμάσουμε, να δούμε πως θα δουλέψει και πλέον να δώσουμε άλλη αίγλη στον πρώτο προπονητή».

Ανανέωση συνεργασίας και με τον «στρατιώτη» Σπανό

Την επέκταση της συνεργασίας για ακόμη μία σεζόν με τον άνθρωπο που έχει συμβάλλει καθοριστικά στο να στηθεί το οικοδόμημα των Ικάρων σε επίπεδο ακαδημιών ανακοίνωσαν οι «κυανοκίτρινοι».

Ο λόγος για τον Παναγιώτη Σπανό ο οποίος θα έχει ακόμη πιο ενεργό ρόλο σε συνεργασία με τον πρώτο προπονητή Στέργιο Ποργιόπουλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Δ. Σ του ΑΟΚ Ικαροι Σερρών βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει την επέκταση συνεργασίας για ακόμα μια αγωνιστική περίοδο (2017-2018) με τον coach Παναγιώτη Σπανο, ως υπεύθυνο Ακαδημιών του Συλλόγου μας.
«Η νεα εποχη του συλλόγου ξεκινά δυναμικά …..

Ο Σπανός έχοντας υπάρξει στρατιώτης του συλλόγου εδω και χρόνια συντάσσεται στην προσπάθεια της νέας εποχής με ακόμα πιο ενεργό ρόλο.
Με ενισχυμένες αρμοδιότητες στις Ακαδημίες, πάντα σε αγαστή, διαρκή επαφή και συνεργασία με τον προπονητή της πρώτης ομάδας Στέργιο Ποργιοπουλο, για την όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου. 

Καθηγητής φυσικής αγωγής, με μεταπτυχιακό στην προπονητική και κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας των Ικάρων, έχει καταθέσει τα διαπιστευτήρια του στη διάρκεια της μακρόχρονης διαδρομής του στα δρώμενα του Σερραικού μπάσκετ.

Ανθρωπος που αγαπά με πάθος τη δουλειά του, μπορεί να προπονήσει, να διδάξει, αλλά και να εμπνεύσει τα παιδιά στο να μυηθούν στο μπάσκετ και να αγαπήσουν τον αθλητισμό γενικότερα 

Άλλωστε τόσα χρόνια….. 
»Ικαροι και Σπανός , εννοιες ταυτοσημες»
ΙΚΑΡΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!!!