Μπένος-Μακρυδημήτρης: Δηλώνουν άτυποι δημότες Σερρών & θα βοηθήσουν εθελοντικά για τη δημιουργία ενός Δήμου πρότυπο

Μπένος-Μακρυδημήτρης: Δηλώνουν άτυποι δημότες Σερρών & θα βοηθήσουν εθελοντικά για τη δημιουργία ενός Δήμου πρότυπο

Φωτιάδης-εκδήλωση-Μπένος-Μητλιάγκας_2617Την πεποίθηση ότι η περίοδος που διανύουμε είναι μεν οικονομικά δύσκολη, αλλά ταυτόχρονα είναι η περίοδος των μεγάλων προκλήσεων, εξέφρασαν τόσο ο πρ. Υφυπουργός Εσωτερικών και «γεννήτορας» των ΚΕΠ Σταύρος Μπένος, όσο και ο Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Μακρυδημήτρης, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, η δημοτική κίνηση «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ- ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ». Κεντρικό θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν «η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωταγωνίστρια στην έξοδο από την κρίση- δυνατότητες & προοπτικές», ενώ οι δύο ομιλητές εστίασαν στο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης τόσο σε συνθήκες κρίσης, όσο και μπροστά στις νέες προκλήσεις που έρχονται.

Την εκδήλωση συντόνισε και προλόγισε ο πρ. Δήμαρχος Σερρών Ζήσης Μητλιάγκας, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε πως το χαρακτηριστικό της δημοκρατίας είναι η ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και πρόσθεσε με έμφαση πως αυτό μπορεί να το πετύχει η Τ.Α.

Τόσο ο κ. Μπένος, όσο και ο κ. Μακρυδημήτρης, κατέθεσαν τις προσωπικές τους, πολύτιμες εμπειρίες, από την ενασχόλησή τους με την τοπική αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζοντας πως χωρίς αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει δημοκρατία.

Αίσθηση, αλλά και μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε η από κοινού δήλωση των Μπένου- Μακρυδημήτρη πως νιώθουν άτυποι δημότες των Σερρών και η δέσμευσή τους πως μετά τις εκλογές θα είναι στη διάθεση της νέας δημοτικής αρχής, για να δουλέψουν εθελοντικά και ανιδιοτελώς για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, αποδοτικού και παραγωγικού δήμου.

Οι παρευρισκόμενοι που κατέκλυσαν την αίθουσα του ξενοδοχείου «ΕΛΠΙΔΑ RESORT», δήλωσαν στο τέλος της εκδήλωσης εντυπωσιασμένοι από το επίπεδο των ομιλητών κι από τα όσα «εισέπραξαν» από τις βιωματικές ομιλίες τους.